Menü

Csodásan alakítható

Nyári frizurák néhány mozdulattal

Home » Szépség » Frizura » Csodásan alakítható - 07.2020

Praktikus, változatos és alkalomnak megfelelően variálható: ennek a nyári frizurának néhány mozdulattal rögtön három változatát is elkészíthetjük, így minden napszakban más stílusban tündökölhetünk.

Akinek hosszú a haja, az tudja, hogy milyen jól is esik a nagy forróságban feltűzni azt. Mindegy, hogy sportolás vagy munka közben füstöl a fejünk: egy kis friss levegő mindig jó! Az egyik legszebb és ugyanakkor legpraktikusabb nyári hajviselet a fonott copf. Ez a styling nemcsak arra alkalmas, hogy kordában tartsuk vele a hosszú tincseinket, hanem még a tarkónkat is hagyja levegőzni.

Ha késő délután élvezhetjük egy kicsit a szabadságot, általában a hajunk is több szabad teret kap. A fonott frizurát egy szempillantás alatt lágyan leomló, nyári loknikká alakíthatjuk. Egy rákötött turbán nemcsak különlegessé teszi az összhatást, hanem védi is a hajunkat és a fejbőrünket a naptól.

Este meghívhatjuk a barátainkat és a barátnőinket egy virtuális csevejre a nappalinkba vagy a balkonunkra, és közben elfogyaszthatjuk a jól megérdemelt koktélunkat. Ha egy kis változatosságot szeretnénk vinni frizuramindennapjainkba, a stílust rögtön tovább is alakíthatjuk. Néhány csepp hajzselével a nyári hullámcsodát egy szempillantás alatt kacér, vizes hatású frizurává varázsolhatjuk. Még néhány hajcsat bele, és már valóra is vált a nyári álmunk.

HAJÁPOLÁSI MÍTOSZOK: IGAZAK VAGY SEM?

Holland fonatok hűsítő hatással a reggeli sportoláshoz

1. lépés: Mielőtt nekilátnánk a fonásnak, oszlassunk el némi szárazsampont a hajunkon. Ettől könnyebben formázhatóvá válik, és egyszerűbb lesz befonni is. Alternatív megoldás, ha fonás közben sós vízzel fújkáljuk vagy szórófejes palackból egy kevés vízzel nedvesítjük be a tincseket. Húzzunk egy formázófésűvel középválasztékot, és válasszuk két részre a hajunkat.

2. lépés: A homlokunk felett, a bal oldalon fogjunk meg egy hajrészt, és osszuk szét három azonos méretű tincsre. A fonást a jobb oldali tinccsel, azaz a középválasztékhoz legközelebb fekvővel kezdjük. Figyelem: a holland fonásnál a külső tincseket mindig a középső alatt vezetjük át! A jobb oldalit tehát vezessük át a középső alatt, és a bal oldalit is ugyanígy.

3. lépés: Mielőtt folytatnánk a fonást a jobb tincscsel, fogjunk hozzá néhány hajszálat ugyanarról az oldalról. Tegyünk ugyanígy a bal oldalival is. Ezt folytassuk addig, amíg el nem jutunk a tarkónkig. A maradékot fonjuk végig klasszikus fonással, és fixáljuk egy hajgumival. A másik oldalon ugyanígy járjunk el.

4. lépés: Hogy a frizuránk lehetőleg sokáig tartson, a fonatokat rögzítsük hullámcsatokkal.

Vidám loknik és turbán a nyári sétához

1. lépés: A fonatok kibontása után a hullámos hajat egy durva fogazatú fésűvel fésüljük át. A tömörebb hullámokhoz kevésbé fésüljük ki a tincseket, a lágyabb hullámokhoz jobban. Ezt követően a loknikat fixáljuk hajlakkal. De akár egyszerűen az ujjainkkal is fellazíthatjuk a hajunkat. Ez kímélőbb, mint a fésű, és ezzel a technikával a hullámok is szebbek maradnak.

2. lépés: A turbánhoz szükségünk lesz egy négyszögletű kendőre, aminek legalább 60 cm hosszúak az oldalai. Minél nagyobb a kendő, annál nagyobb lesz a turbán. Hajtogassuk a kendőt háromszög alakúra, és a leghosszabb oldalát még egyszer hajtsuk fel. Ez az utolsó hajtás nem feltétlenül szükséges, viszont megkönnyíti a megkötéskor a keletkező végek és a csomó eldugását. Ekkor tegyük a fejünkre a kendőt úgy, hogy a háromszög csúcsa előre kerüljön. A hosszú oldala hátul legyen, a felhajtott anyagszél pedig kerüljön kívülre.

3. lépés: A két oldalsó részt húzzuk előre, és a végeket kössük öszsze a homlokunk felett. A középső kendőcsücsök maradjon középen a csomó alatt. A másik két csücsköt oldalt vezessük újra hátra, és a fejünk hátsó részén kössük meg. Ezt a csomót a legszebben a felhajtott anyag alatt tudjuk elrejteni.

4. lépés: A homlokunknál lévő anyagcsücsköt a csomóra fogjuk tekerni. Először is húzzuk szét a csücsköt, és simítsuk ki. Az anyagot ezt követően vezessük át a csomó felett, és tűrjük be mögé, majd rögzítsük azt. Igazgassuk addig, amíg elérjük a tetszőleges formát.

MILYEN HAJSZÍN ÁLL ÖNNEK A LEGJOBBAN?

Minimál wet look az esti traccspartira a legjobb barátnőkkel és barátokkal

1. lépés: Fésüljük át jól a hajunkat úgy, hogy a hajvégek legalsó loknijait érintetlenül hagyjuk. A hullámos végeket fixáljuk hajlakkal. A többit fújjuk át egy kevés vízzel a szórófejes flakonból, hogy megelőzzük az elektrosztatikus feltöltődést.

2. lépés: Oszlassunk el némi hajzselét a hajunkon, és fésüljük hátra azt egy nagy, durvább fogazatú fésűvel. Ha szeretnénk, húzhatunk bele középválasztékot is.

3. lépés: A hullámos végeket fixáljuk még egyszer hajspray-vel, vagy egy kevés hajwaxszal pödörjük formára.

További frizuratippek nyárra:

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk