Menü

Nyárbarát frizurák

Egy kis fonás és néhány hullámcsat, és kész is a tökéletes nyári hajviselet

Home » Szépség » Frizura » Nyárbarát frizurák - 07.2017

Csak azért, mert nyár van, még nem vágatjuk le a hosszú hajunkat. Ehelyett praktikus megoldásokat keresünk, hogy ne lógjon az arcunkba loboncunk a hőségben!

Az alábbi frizurák legnagyobb előnye, hogy csak néhány kellék szükséges elkészítésükhöz. Ezek legyenek kéznél:

  1. arany- vagy fekete színű hullámcsat vagy hajcsat
  2. rózsaszín vagy fekete bársony- vagy szaténszalag (hobbiboltokban kapható)
  3. hajkefe
  4. hajlakk

Szalagos

Nehézségi fok: könnyű
Ez a frizura maximális hatást ér el minimális eszközzel. A lófarkat nagyon mélyen fogjuk össze és fekete szalaggal kötjük meg, ami szépen kiemeli a copfot.    Lány szalagos lófarok frizurával

Így készül: Először középen húzunk egy választékot és jól átfésüljük a hajat. Nagyjából a nyak közepénél, lent lófarokba kötjük a hajunkat, egyszerű hajgumival rögzítjük. A copfba tengeri sós spray-vel vagy göndörítő habbal viszünk laza hullámokat. Végül a hajgumit fekete bársony- vagy szaténszalaggal kötjük át.

 

A tökéletes nyári frizura vizes hatással

Nehézségi fok: könnyű
Ebben a változatban az összes hajat száműzzük az arcból. A haj a nyak mögött tűnik el, ahol alul lófarokba kötjük. A hullámcsatok itt inkább stíluselemként szerepelnek, és mindenekelőtt a mennyiségükkel érnek el szokatlan hatást.

Lány hullámcsatokkal díszített lófarkas frizurával

 

Így készül: Először fésüljük át a hajat és húzzunk egy szigorú választékot az egyik oldalon. Ezután dolgozzunk bőséges mennyiségű vizes hatású hajzselét az oldalra fésült hajba. Szorosan fogjuk össze a hajat lófarokba a nyaknál. Ezután tűzzünk 15–20 hullámcsatot egymástól kb. fél centiméteres távolságra az oldalra fésült részre. Egyszerű és hatásos.

Smink: A sminknél fókuszáljunk a tökéletes, sima arcbőrre.  A szemhéjakra kerüljön kékes-zöld metálfényű szemhéjpúder, amelyet nagyvonalúan vigyünk fel. Aki szeretné, diffúz technikával is felviheti. Az összhatást egy pasztell rózsaszín szájfény teszi tökéletessé.

 

Fonás a legmagasabb szinten

Nehézségi fok: nehéz
Ez a frizura elölről szigorú kontynak, hátulról művészien elkészített fonatnak tűnik. Ezek az úgynevezett nyakfonatok (nyakcopfok) több fejhez rögzített fonatból állnak, amelyek a nyaktól a fej közepéig húzódnak. A fejtetőn érnek véget, ahol magasra kötött kontyban végződnek. Kicsit nehéznek hangzik, és sajnos az is, de egy kis gyakorlással biztosan sikerül megcsinálni. Kezdetben nem árthat néhány segítő kéz a művelethez.

Lány nyakfonatos frizurával

Így készül:

1. lépés: Ehhez a frizurához fejjel lefelé kell befonnunk a hajunkat. Üljünk le egy székre, dobjuk előre a hajunkat, hogy lazán lógjon lefelé, és először fésüljük át.
2. lépés: Egy fésűvel húzzunk középen választékot a nyakunktól indulva, és válasszuk kétfelé a hajunkat. Innen válasszunk le vékony sávokat a hajunkból. ∙
3. lépés: Készítsünk francia fonatot a fejünk közepén és rögzítsük egy kisebb, akár áttetsző hajgumival
4. lépés: Ismételjük meg az előző lépést addig, amíg a fejünk hátulján az összes hajat befontuk. Körülbelül 3-4 fonatra lesz szükség.
5. lépés: Végre újra felemelhetjük a fejünket. Elölről hátrasimítva összefogjuk a hajunkat, és a fonatokkal együtt kontyba csavarjuk.  Az egészet rögzítjük hajcsatokkal. Végül a kis műalkotásunkat egy nagy adag hajlakkal tesszük tartósabbá. Aki szeretné, ráadásként keskeny fekete szalaggal átkötheti a kontyot.

 

Hátulról

Nehézségi fok: könnyű
Tökéletes frizura elegáns hatással. Bár nem kerül sokba, ez a hullámcsatos frizura mégis garantáltan magára vonzza a tekinteteket. Különösen a hajszárító nélkül szárított, kissé hullámos hajból készíthető el jól, és remekül mutat egy elegáns estélyi ruha kiegészítőjeként.
Lány hullámcsatos frizurával

Így készül: Ha nem napszárított, enyhén hullámos a haja, használjon tengeri sós spray-t vagy dörzsöljön göndörítőhabot a nedves hajra. Elöl válasszuk el a hajat egy szigorú középső választék mentén, és kétoldalt fésüljük a fül mögé. Mindegyik oldalon tűzzünk kb. 10 hullámcsatot a hajba, egymástól kb. fél centiméteres távolságra. A fülnél kezdjük, és a nyaknál fejezzük be.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk