Active Beauty
Négy hűsítő smink vízszínekben

Pool Time

Négy hűsítő smink vízszínekben

A napsütés és a vízpart meghozzák a kedvünket a szín- és sminkkísérletekhez. Ezért festünk most mindent kékre – és zöldre és türkizre… Íme négy hűsítő smink!

Sellőlány

Elmosódott. Ennek a stílusnak az árnyalatait a tenger színeiben pompázó szemhéjfesték határozza meg. Ezért a frizura és az arcbőr most háttérbe szorulnak. A harmonikus összhatás érdekében a körmöket akár fényesen csillogó zöldre is lakkozhatjuk. Az ajkakra csupán színtelen ajakfény került. Mindehhez egy laza kontyba felcsavart frizura illik a legjobban.

Így készül: Ehhez a megjelenéshez legfeljebb három zöld árnyalatra – valamint az ujjaira – lesz szüksége. Ezeket tetszés szerint vigye fel a szeme köré. A tartósabb hatás érdekében mindenképpen a szemhéj alapozásával kezdje a szemfestést.

 

Kék Lagúna

Kékség. Ennek a stílusnak meghatározója a nagy felületre felvitt vízkék szemhéjfesték, melyet nagyon egyszerűen ragyogóvá varázsolhatunk. Jól illik hozzá az enyhén rozészínű szájfény, illetve a fekete szempillaspirál. A hajat vizes hatású hajformázó zselével fésültük hátra, mintha most lépett volna ki a víz alól.

Így készül: A szemhéjfestéket vízzel vigyük fel. Ezáltal ragyogóvá és tartósabbá válik. Egy kis tégelybe tegyen a szemhéjpúderből, és adjon hozzá annyi vizet, hogy krémes, sűrű állagot érjen el. Vigye fel a szemhéjkrémet bőségesen a szemhéjára majdnem a szemöldök magasságáig, nem elfeledkezve a belső szemzugról sem.

 

 

Melanie Calupsky, az osztrák dm minőségoktatója

»Nyáron mindig lapuljon a táskánkban egy frissítő tonik. Szuper kellék: felfrissít és azonnal jobban érezzük tőle magunkat a bőrünkben. Ráadásul még a make-upot is fixálja.«

Miami Vice

Erőteljes. Feltűnés a merülés előtt: ezt a megjelenést az élénk, vastagon felvitt színeknek köszönhetően a visszafogottság jellemzi a legkevésbé. A középpontban a türkiz szemceruza és a ragyogó pink ajkak állnak. A frizurát tekintve a tengerparti hullámok illenek a legjobban ehhez a stílushoz.

Így készül: Rajzoljon türkiz színű szemceruzával egy erős vonalat közvetlenül a felső szempillák fölé. A külső szemhéjzugon húzza túl egy leheletnyit a vonalat. A kívánt vastagság elérése érdekében többször át is rajzolhatja azt. Ennél a stílusnál krémes állagú szemhéjceruzát érdemes használni. A ragyogó ajkakat egy ajaklakk segítségével készíthetjük el vagy szájfénnyel is dolgozhatunk.

Let it Glow

Ragyogó. Minden az izzás és a csillogás körül forog. A bőr sugárzik, az ajkak élénkpiros színben ragyognak. Valamint a körmök is hasonló árnyalatban szikráznak.

Így készül: Ragyogó arcbőrt úgy kaphatunk, hogy az alapozóba némi highlightert keverünk. A keveréket sminktojással vigyük fel, ügyelve arra, hogy a széleken is szépen eldolgozzuk. A szemöldököt szemöldökzselével hozhatjuk formába, az ajkakat pedig egy ajaklakkal hangsúlyozhatjuk.

 

Melanie Calupsky, az osztrák dm minőségoktatója

»Nyáron ne használjon gazdag, zsíros sminktermékeket. Részesítse előnyben a könnyű, hidratáló textúrákat, melyek alatt a bőre is jobban tud lélegezni.«

Mentés

Mentés