Active Beauty
Szokjunk le róla!

7 tipp mobilfüggőség ellen

Szokjunk le róla!

Ki ne látott volna már olyan szituációt, amikor egy szerelmespár egymás mellett ücsörög, és ahelyett, hogy egymással törődnének, folyamatosan a telefonjukat nyomkodják? Ezt természetesen rengeteg más élethelyzetben is meg lehet figyelni, ami valljuk be, hogy rendkívül elszomorító. Amennyiben változtatni szeretnénk ezen, és célul tűzzük ki, hogy teszünk valamit a mobilfüggőségünk ellen, akkor az alábbi tippek a segítségünkre lehetnek.

  1. Kapcsoljuk ki az értesítési hangokat

Az első fontos teendőnk ahhoz, hogy végre ritkábban nyúljunk a mobilunkhoz, hogy kikapcsoljuk az értesítési hangokat, és lenémítjuk a telefonunkat. Ezáltal mi magunk szabjuk meg azt, hogy mikor nézünk rá a telefonunkra, és nem fogunk minden sípolásnál azon stresszelni, hogy most megnézzük-e, hogy mi történt vagy sem. Ha azonban a hívásokról nem szeretnénk lemaradni, akkor mindössze az applikációk és az üzenetek értesítéseit kapcsoljuk ki.

  1. Mobilmentes időszakok beiktatása

Ha úgy érezzük, hogy túl sokat foglalkozunk a mobilunkkal, akkor tudatosan vezessünk be olyan időszakokat, amikor eltesszük a telefonunkat és x órán át nem nyúlunk hozzá, inkább valami mást csinálunk. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy helyette a laptopunkon chatelünk, vagy ott figyelemmel követjük a közösségi média történéseit. Olvassunk, nézzünk filmet stb. A lényeg, hogy valami olyan tevékenységet válasszunk, aminek nincs köze a mobilhoz.

  1. Fontos teendők esetén kapcsoljuk ki a telefont

Ki ne ismerné azt a szitut, amikor épp egy fontos munka közepén vagyunk, de megcsörren a telefonunk, és miután letesszük, több percre is szükségünk van, hogy ismét ráhangolódjunk a munkára? Épp ezért ajánlott ilyen esetekben kikapcsolnunk a mobilunkat, hiszen így sokkal gyorsabban haladunk az elvégzendő a feladatokkal.

A JÖVŐ MOST VAN

  1. Teremtsünk mobilmentes zónákat

Egy másik lehetőség a mobilhasználatunk redukálására, hogy mobilmentes zónákat hozunk létre. Ilyen lehet például a hálószoba, ahova ettől kezdve tilos lesz bevinnünk a telefont, aminek következtében nem áll fenn annak a veszélye, hogy este felkelünk valamilyen értesítési hangra, továbbá alvás előtt sem a telefont fogjuk nyomkodni. Ebben az esetben azonban ne feledkezzünk meg egy ébresztőóra beszerzéséről, nehogy a végén még elkéssünk a munkából.

  1. Hordjunk karórát

Amennyiben a pontos időt is a telefonunkon szoktuk megnézni, akkor jobban tesszük, ha veszünk egy karórát, így eggyel kevesebb okunk lesz elővenni a mobilunkat, aminek köszönhetően nem esünk kísértésbe.

  1. Komplikált jelszó használata

Iktassuk ki az arc- és ujjlenyomat felismerő funkciót, a jelszavunkat pedig cseréljük le egy olyan komplikált számkombinációra, amit alig tudunk megjegyezni vagy épp sokáig tart bepötyögni. Ennek hatására ötször meggondoljuk, hogy valóban érdekel-e minket, hogy ki, mit és hol csinál.

MINDEN A FENNTARTHATÓ VÁSÁRLÁSRÓL

  1. Közösségi média szüneteltetése

Rengeteg időt spórolhatunk meg azzal, ha egy időre szüneteltetjük a különféle közösségi médiás profiljainkat, például a Facebookon vagy az Instagramon. Töröljük le a mobilunkról az applikációkat, így tuti, hogy még véletlenül sem kattintunk rájuk.