Active Beauty
Ezért jó nekünk a micella

Egyszerűen imádjuk

Ezért jó nekünk a micella

Teljesen lényegtelen, hogy milyen hosszú volt a napunk, sose feledkezzünk meg sminkünk eltávolításáról. Amivel ráadásul seperc alatt végezhetünk, ha megfelelő termékeket használunk hozzá, vagyis micellákat tartalmazó készítményeket.

Mik is azok a micellák?

A micellák tisztítómolekulák, melyek magja zsírban, míg külső részük vízben oldódik. Alapesetben a víz és a zsír taszítja egymást, azonban különféle tenzideknek köszönhetően ez történik meg. Egy bizonyos tenzid-tartalom felett pedig olyan kémiai folyamat megy végbe, amely során micellák keletkeznek.

Hogyan működik a micellás tisztítás?

A micellák magja mágnesként vonzza magához a szennyeződéseket, amit a külső réteg körbevesz és elszállít, ezáltal eltünteti a nem kívánt lerakódásokat a bőrünkről. A szappan és víz kombinációjának ugyanilyen a hatása, azonban a micellák nanoméretüknek köszönhetően számos ápolóanyagot is be tudnak juttatni a bőrünkbe, miközben dolgoznak.

9 PRAKTIKA A FESZESEBB BŐRÉRT

Milyen előnyei vannak a micellás víznek?

Gyengéd tisztítás

A micellás víz nem tartalmaz se alkoholt, se olajat, aminek köszönhetően nem zavarjuk meg vele a bőr természetes védőrétegét, így búcsút inthetünk a tisztítás utáni feszülő és száraz érzésnek.

Bármelyik bőrtípusnak

Míg számos olyan termék van a piacon, melyeket csak bizonyos bőrtípussal rendelkezők használhatnak, a micellás készítmények abszolút univerzálisak. Érzékeny és száraz bőrűek egyaránt bátran alkalmazhatják.

SZÉPSÉGTIPPEK A NAGYVILÁGBÓL

3 az 1-ben

A micellás víz három különféle terméket egyesít magában: tisztít, tonizál és nedvességgel látja el a bőrt.

Bárhol alkalmazható

Míg számos olyan termék létezik, melyeket nem használhatunk arcunk bármelyik részén, a micellás víz esetén nincsenek ilyen kikötések, így egyetlen egy termékkel meg tudjuk tisztítani a szemünket, az arcunkat és még az ajkainkat is. Sőt, mivel a micellák mágnesként vonzzák magukhoz a szennyeződést, így még dörzsölésre sincs szükség.

Mélytisztítás

A micellás víz a pórusok mélyére is eljut anélkül, hogy eltömítené azokat. Ezen kívül a micellák száz százalékosan eltüntetik a szennyeződést és a sminket, aminek köszönhetően nem szükséges vízzel is leöblítenünk az arcunkat, így nem juthatnak a bőrünkbe olyan anyagok a csapvízből, melyek kiszárítanák azt.

További cikkek az arctisztításról: