Menü

Az arctisztítás új trendjei

Csodaszivacsok, elektromos kefék, micellának nevezett nanorészecskék

Home » Szépség » Az arctisztítás új trendjei - 03.2017

Az arctisztítás az arcápolás alfája és ómegája, hiszen előkészíti a bőrt az ápolásra. Az egészséges és ragyogó bőr eléréséhez éppen ezért pont olyan fontos a megfelelő arctisztítás, mint az ideális krémek használata. Csupán vízzel lemosni az arcot már régóta nem elég!

Megint egy átlagos nap volt. Túl sok faggyú, káros anyagok, a smink maradványai: ezek minden egyes nap bevonatot képeznek a bőrünkön. Ezt a réteget pedig minden nap el kell távolítanunk az arcunkról. A napközbeni szennyeződésnek semmi keresnivalója éjszaka a bőrünkön. Éjjel a bőrnek lélegeznie és regenerálódnia kell. Az arctisztítás az arcápolás elmaradhatatlan része, ez készíti fel a bőrt az ápolás következő lépéseire. Legalább olyan fontos a bőr egészsége és üdesége szempontjából, mint maguk a krémek. Már rég nem elég egyszerűen vízzel lemosni az arcot. A jó és hatékony arctisztítás sokkal többet jelent. Az már régóta tévhitnek számít, hogy ez a folyamat több lépcsőből áll és sok időt vesz igénybe. Időközben olyan arctisztító termékek, analóg és elektromos eszközök jelentek meg a piacon, amelyek nagymértékben segítik és gyorsítják a sminkeltávolítást és az arctisztítást. Csak meg kell találnia a szükségleteinek megfelelő terméket.

A legfontosabb: a bőrtípusunknak megfelelő termékeket vagy eszközöket válasszunk

Azok a termékek és eszközök, amelyeket egy bizonyos bőrtípusra fejlesztettek ki, nagy hatással vannak arra, hogy néz ki a bőr, és mindenekelőtt: milyennek érezzük. Akár egy új tisztítóeszközt, például az elektromos kefét vagy a konjakszivacsot (konjak: más néven leopárdkontyvirág) választja, olajalapú tisztítót használ vagy a mindentudó micellás vízben bízik: mindig fontos, hogy bízzon a saját érzékeiben.

High-tech: az elektronikus arctisztító kefék többet tudnak

Azok, akik naprakészek a szépségápolásban, a kézzel történő arcmosást kőkorszaki kozmetikai gyakorlatnak tartják. A kezeket már rég felváltották az elektromos arctisztító kefék. Ezek hasonlítanak valamennyire az elektromos fogkefékhez, hatszoros alapossággal tisztítják a bőrt, újra ragyogóvá teszik, összehúzzák a pórusokat, sőt, még a kis ráncok ellen is felveszik a harcot. A kefefej körkörös mozgása eltávolítja az elhalt hámsejteket és frissíti a bőr vérkeringését. Ettől az arcbőr simább lesz és automatikusan szebb színt kap. A bőrt fiatalabbnak és frissebbnek érezhetjük utána.

Ezek a high-tech kefék általában többféle kiegészítővel kaphatók. A mindennapi tisztításhoz tartalmaznak egy gyengébb kefét, a kissé erősebb fej bőrradírozó hatású, a speciális tartozékokkal pedig az arcápoló krémeket masszírozhatjuk a bőrbe. A kezelésük nagyon egyszerű: a legtöbb készülék vízálló, illetve a zuhany alatt is használható. A technika a következő: a kefefejre felvisszük a szokásos arctisztító kozmetikumunkat, és körülbelül egy perc alatt bemasszírozzuk a bőrbe. Az arctisztító keféknek általában három különböző típusával találkozhatunk: ultraszónikus kefe, elektromos kefe, mechanikus kefe – utóbbi esetében még mindig szükség van a kezünk munkájára is.

Konjak: szivacs csodanövényből

Az arcunkon lévő szennyeződések eltávolításában ma már különféle arctisztító kefék, szivacsok és micellásvizek segítenek.Elméletileg az új csodanövényből, a konjakból készült szivacs nagyon hasonlóan fejti ki hatását, de ezt még mindenképp a saját kezünk munkájával kell működtetnünk. A gumós gyökerű fűszer, amelyet már hosszú ideje használnak szépségrituálékhoz (főként Ázsiában), különösen alkalmas a gyengéd arctisztításra, színezék- és tartósítószermentes, vegán és komposztálható. A konjakszivacs előnyös tulajdonságait különösen a száraz és az érzékeny bőrűek élvezhetik. Egyik előnye, hogy mechanikus, mert az anyaga gyengéd bőrradírként funkcionál, ami serkenti a vérkeringést és eltávolítja az elhalt hámsejteket. Másrészt a konjak természetesen nedves és lúgos, így ellensúlyozza a bőr savtartalmát. Ráadásul a szivacs rostjai fontos ásványokat, például magnéziumot, vasat és foszfort, valamint sokféle vitamint tartalmaznak, amelyeket használat közben leadnak a bőrnek.

Micellák: miniforradalom az arctisztításban

Más, még sokkal kisebb részecskék, a micellák szintén nagy dolgokra képesek. Nemcsak forradalmasították az arctisztítást, hanem rendkívül egyszerűvé is tették. A micellák különleges tisztítószereket tartalmaznak, amelyeknek a magja zsíroldékony, külső burka pedig vízoldékony. Ezért mágnesként vonzzák magukhoz a sminkmaradványokat, anélkül, hogy nyomást kellene kifejteni a bőrre. A micellás vizek hatása ámulatba ejtő: mindössze néhány mozdulattal a teljes sminket eltávolíthatjuk, a szem nem ég tőle, és még a száraz és érzékeny bőrt sem irritálja. A terméket nem is kell leöblíteni.
Ezt nevezzük innovációnak.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Helyesen tisztítom az arcom?

 

Arctisztító tippek:

Száraz bőr: Minél szárazabb a bőr, annál krémesebb legyen a tisztításhoz használt termék. Fontos, hogy tartalmazzon bőrnyugató hatóanyagokat, semleges legyen a pH-ja, és ne legyen benne alkohol, illatanyag.
Zsíros bőr: Akinek nagyon pattanásos a bőre, annak az antibakteriális tisztító gélek és arcvizek nyújthatnak segítséget.
Normál bőr: A kiegyensúlyozott bőrért használjon gyengéd arctisztítót. Bármi lehet az a gélektől a habokig.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk