Menü

Így találd meg a bőrödnek tetsző tusfürdőt

...és öröm lesz a fürdés

Home » Szépség » Szépségápolás » Így találd meg a bőrödnek tetsző tusfürdőt - 07.2020

Minden bőrtípusnak más szükséglete van, így rettentő fontos, hogy megtaláljuk a számára tökéletes ápolószert, szappant és tusfürdőt. Lássuk, hogy melyik fajta tusfürdő milyen bőrhöz ajánlott.

Tusológél

A tusológélben található meg a legtöbb olyan anyag, ami a bőr folyó víz alatt történő alapos tisztításához szükséges. Ezek a készítmények zömében enyhén tejes, illetve zselés állagúak, amit azonban sokan nem tudnak, hogy ezek közt is meg kell találnunk a bőrtípusunknak megfelelőt. A tusológélben sok víz, tenzidek, glicerin, illetve színező- és illatanyag található, melyek a bőrünk mélytisztításáért felelnek, továbbá nedvességgel látják el azt.

MILYEN A BŐRTÍPUSOM?

Tusfürdő hab

A tusológéllel szemben a hab több tenzidet tartalmaz, mely feladata, hogy jól habosítható legyen a készítmény a bőrünkön. Sajnálatos módon ezek az anyagok nincsenek túl jó hatással a bőrünkre, ugyanis kiszárítják azt, így száraz bőr esetén nem ajánlott a tusfürdő hab használata.

 Minden bőrhöz más tusolási termék illik

Tusfürdő

A tusfürdőkben a szokványos összetevőkön kívül hidratáló és visszazsírozó anyagok is vannak, állaguk krémes, továbbá jojoba-, mandula- vagy kókuszolajat tartalmaznak. Ezeken kívül gyakran sheavaj, aloe vera vagy körömvirág is megtalálható bennük, melyek mindegyike megvédi a bőrünket a kiszáradástól. Ennek ellenére soha ne feledkezzünk meg a tusolás utáni krémezésről, hiszen arra szüksége van a bőrünknek. Épp emiatt azoknak ajánlott ez a fajta készítmény, akiknek hideg időben szükségük van plusz bőrápolásra, hiszen ezáltal meg tudják védeni bőrüket a túlzott kiszáradástól.

Tusfürdő balzsam

A balzsamoknak nagyon magas a zsírtartalma, aminek köszönhetően rendkívül jól ápolják a bőrünket. Ebből kifolyólag azoknak ajánlott, akiknek közepesen vagy nagyon száraz a bőrük, hiszen használat után selymes tapintásúvá varázsolja azt.

A TÍZLÉPÉSES KOREAI BŐRÁPOLÁS

Tusolóolaj

A tusfürdő balzsamnál már csak az olaj ápolja még jobban a bőrünket, hiszen ezekben nagyon magas a növényi olaj tartalom. Zömében olíva-, mandula- vagy kókuszolaj az alapja a tusolóolajoknak, melyeket vízzel hígítanak. Mivel nagyon kevés tenzidet tartalmaznak, ellenben nagyon jó a visszazsírozó hatásuk, így száraz bőr esetén rendkívül jó választásnak bizonyulnak. Ennek ellenére ne feledkezzünk meg a bőrünk tusolás utáni krémezéséről.

További cikkek a gondtalan fürdéshez:

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk