Menü

Wellness a fürdőszobában

Energiafröccs vagy ellazulás?

Home » Szépség » Szépségápolás » Wellness a fürdőszobában - 11.2017

Egyik sem probléma a megfelelő – fürdéshez vagy tusoláshoz való – termékekkel, amelyekkel wellness szentéllyé válhat fürdőszobánk.

Idő az ellazulásra

Amikor a stressz átveszi az uralmat, úgy tűnik, összecsapnak a hullámok a fejünk felett. Ideje megnyomni a szünet gombot és kiélvezni néhány nyugodt pillanatot a kádban vagy a zuhany alatt.

Fürdés:

A forró fürdőről mindig is köztudott volt, hogy összhangba hozza a testet, a lelket és a szellemet. 20 perc 36–38 fokos vízben, a megfelelő kiegészítőkkel, például gyertyákkal, illatokkal vagy zenével hozzásegít a mély relaxációhoz.

Tusolás:
Egy kimerítő nap után szintén csodálatosan pihentető egy lazító zuhanyozás. Az illóolajok itt is nagy szolgálatot tehetnek abban, hogy testünk és lelkünk pihenő üzemmódba kapcsoljon.

 30 NAPOS SZÉPSÉGÁPOLÁSI KIHÍVÁS

Relaxációs gyakorlat:
Üljön kényelmesen és hunyja be a szemét. Tudatosan gondoljon arra, ami nyomasztja. Ezután lélegezzen mélyet. Amikor kifújja a levegőt, vele együtt az idegesítő gondolatok is elrepülnek.

Megnyugtató lejátszási lista a wellness naphoz

Energiabomba az újult erőért

Hosszú és fárasztó volt a nap, de még közel sincs vége? Akkor gyerünk a zuhany alá! Ez az élmény garantáltan magához téríti!

Zuhanyzás:
Ha citrusgyümölcsök, mentafélék vagy bergamott-narancs illóolajával tusol, annak frissítő hatása lesz a lelkére és a vérkeringésére. Hasonló hatást érhet el, ha váltózuhanyt vesz, 30 másodperces szakaszokkal.

A még több energiáért:
A zuhanyzás utolsó 90 másodpercében vegyen váltózuhanyt. Az első 30 másodpercben tusoljon olyan hideg vízzel, amilyet még kibír. A következő 30 másodpercben állítsa a zuhanyt olyan forróra, amilyenre csak tudja. Az utolsó 30 másodpercben tekerje megint hidegre. Normál hőmérsékletű vízzel fejezze be.

Tipp: Dörzsöljön egy kevés illóolajat (például narancsot vagy mentát) a kád szélére. Ez élén- kítő hatású. Vigyázzon: nehogy elcsússzon!

A megfázás tüneteit enyhíteni

Fázik a lábunk, viszket az orrunk és borzongás fut végig a hátunkon. Már érezzük is, hogy közeleg a nátha. Szerencsére a meleg serkenti az immunrendszert. Ha forró fürdőt vesz vagy a megfelelő kellékkel zuhanyzik, megelőzhető a nátha, vagy legalábbis enyhíthetők a tünetei. Segítenek az olyan illóolajok, mint a kakukkfű, az eukaliptusz, a lucfenyő és a hársfavirág.

Fürdés:
Az illóolajos, náthát enyhíteni való fürdésnél a víz hőmérséklete nyugodtan lehet kicsit melegebb, mint amennyit a termékek leírásán javasolnak. A legjobb hatása ilyenkor a fokozatosan melegített fürdővíznek van. Engedjen a csapból forró vizet a fürdővízbe, amíg el nem kezd izzadni. Miután 20–30 percet töltött a kádban, feküdjön rögtön ágyba, hogy a szervezetének ne kelljen azonnal lehűlnie.

Tusolás:
A zuhanyzás is észrevehetően enyhíti a nátha tüneteit. Ha belélegezzük a forró gőzöket, amelyek például az eukaliptusz- vagy kámforolajokból felszabadulnak, akkor azok nemcsak az orrnyálkahártyát érik el, hanem a hörgőket is. Fellazítják a váladékot és enyhítik a görcsöt, így szabadon lélegezhet.

9 PRAKTIKA A FESZESEBB BŐRÉRT

Gond nélkül elaludni

A fejünkben százféle gondolat cikázik, hullafáradtak vagyunk, teljesen kikészültünk, de még mindig nem tudunk elaludni. A megfelelő fürdés és zuhanyzás gyorsabb elalváshoz és minőségibb pihenéshez vezet.

Fürdés:
Egy meleg, teljes testes fürdő olyan elalvást segítő termékekkel, mint a levendula vagy a golgotavirág, megemeli kissé a testhőmérsékletet. Amint kijön a kádból, a szervezet meglehetősen gyorsan lehűl. Ez az állapot hasonlít az elalvás természetes folyamatához. Ha elalvás előtt fürdik, akkor nemcsak hamarabb alszik el, de pihentetőbb is lesz az álma.

Zuhanyzás:
Este jót tesz egy hosszú, jó meleg tusolás. A forró víz ellazítja az izmokat, csökkenti a vérnyomást és a kortizolszint is csökken. Ettől hamarabb álmosabbnak érzi magát, jobban és ellazultabban alszik majd.

 

Tipp: Fürdés gyertyafénynél: a tompa fények arra ösztönzik a szervezetet, hogy az alvást szabályozó melatonint serkentse.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk