Active Beauty
Legjobb filmek az anyaságról

5 film az anyaság vicces, megható és nehéz pillanatairól

Legjobb filmek az anyaságról

Számtalan film készült már anyáknak, anyákról. Vannak közöttük megunhatatlan klasszikusok, viccesek, elgondolkodtatók és olyanok is, amelyek nézése közben folyamatosan ott a gombóc a torkunkban. A következő filmek között van ilyen is, olyan is, közös bennük, hogy kihagyhatatlanok!

Édesek és mostohák (Stepmom, 1998)

Isabelnek, a tehetséges divatfotósnak meggyűlik a baja élettársa gyermekeivel. Luke ugyanis két gyermek apja, volt neje, Jackie ráadásul a mamik mintaképe. A két nő között tehát korán sem felhőtlen a kapcsolat. Időtlen időkig is tarthatna az állóháború, ha tragikus fordulat nem következne: Jackie-ről kiderül, hogy halálos beteg. Isabelnek tehát mindent meg kell tanulnia, hogy vállára vehesse a család gondját. Rendkívül megható történet a szeretetről, elengedésről, megbocsátásról és az anyaság szépségéről.

ÍGY LELHETÜNK MÉG TÖBB ÖRÖMET AZ ANYASÁGBAN

A szív bajnokai (The Blind Side, 2009)

Michael Oher (Quinton Aaron) élete nem könnyű. Nem elég, hogy fekete bőrű, ráadásul aluliskolázott, nagydarab srác, szegény és hajléktalan, az anyja drogfüggő, az apját meggyilkolták. Felfigyel rá egy fehér, jómódú házaspár, akik úgy vélik, jó amerikaifoci-játékos lehet belőle, így kikerül a gettóból. Michael nevelőszülei saját fiúkként nevelik őt, s mivel tényleg tehetséges, gondosan egyengetik sportkarrierjét. Michael, termete ellenére, gyors és szívós, ezért hamar a főiskolai bajnokság igen kiváló védőjátékosává válik. A mostohaanya (Sandra Bullock) elképesztő küzdelmet vív örökbefogadott fiáért, anyatigrisként harcol érte. A film nem csak fordulatokban gazdag, de rengeteg megható és elgondolkodtató jelenetben is bővelkedik. Nem mellesleg igaz történeten alapul.

Hatalmas kis hazugságok (Sweet little lies, 2018)

Igaz, hogy ez egy sorozat, de ha megnézzük akár csak egy részét is, biztosan nem tudunk megállni és az összesre kíváncsiak leszünk. A történet egy szokványos amerikai kertvárosi környezetben élő látszólag tökéletes családokról szól. Erről a szirupos álomvilágról szép fokozatosan hullik le a lepel, és kapunk betekintést abba, mi is folyik a háttérben. Mert mindenkinek van valamilyen kis titka, amire idővel úgyis fény derül. De addig is alaposabban megismerhetjük a főszereplő anyukákat, akik közt egyre mélyebb és őszintébb barátság és összetartás alakul ki. Ahogy egyre inkább haladunk az évadzáró felé, úgy veszik át a vészjósló pillanatok az irányítást, hogy az utolsó részben kiteljesedve, tetőfokára hágjon a hangulat. Aki még nem látta az első évadot, ideje bepótolni a lemaradást, hamarosan itt a második széria!

Várandósok, az a bizonyos kilenc hónap (What to expect, when you’re expecting, 2012)

Kirk Jones vígjátéka egy kacagtató és szívmelengető történet öt párról, akiknek sorsa egybefonódik, mikor kénytelenek szembenézni a terhesség kihívásaival és küzdelmeivel. A tévés fitness guru, Jules (Cameron Diaz) és a táncos show sztár, Evan (Matthew Morrison) pörgős celebélete egy csapásra felfordul, mikor váratlanul szülői örömök elé néznek. A bébimániás író és ügyvéd, Wendy (Elizabeth Banks) kénytelen megtapasztalni saját testén azt, amiről eddig csak írt és beszélt, mikor a várandósság hormonjai kezdik egyre jobban megőrjíteni; eközben pedig Wendy férje, Gary (Ben Falcone) saját apjával kénytelen rivalizálni, aki sokkal fiatalabb feleségével, Skylerrel (Brooklyn Decker) vár ikreket. A fotográfus Holly (Jennifer Lopez) szeretné körbeutazni a világot, hogy adoptáljon egy gyermeket, ám a férje, Alex nem teljesen biztos a dolgában, így pánikhangulatát lecsillapítandó, beáll egy “fickós” segítő csoportba, melyben az újdonsült apák osztják meg egymással kételyeiket. A rivális szakácsok, Rosie (Anna Kendrick) és Marco (Chace Crawford) számukra is meglepő összemelegedése pedig váratlan következményt von maga után: mi a teendő, ha az első randiból rögtön első gyerek is lesz?

6 ŐSZINTE TANÁCS ÚJDONSÜLT ANYUKÁKNAK

Anya, lánya, unokája (Georga Rule, 2017)

Rachel (Lindsay Lohan) egy igazi lázadó tinédzser: iszik, bulizik, káromkodik. Amikor a lány autóbalesetet okoz, alkoholista anyja, Lilly (Felicity Huffman) számára végleg betelik a pohár. Mivel nem tudja kihez adni az izgága lányt, Lilly kénytelen visszatérni arra a helyre, ahova a legkevésbé sem vágyott: édesanyja idaho-i farmjára. Így kerül Rachel egy csendes mormon faluba nagyanyjához, Georgia-hoz (Jane Fonda), aki nem az a tipikus aranyos nagyi. Ő szigorú szabályok szerint él. Számára Isten az első, ezután következik a munka. Meg is gyűlik a baja nagyszájú unokájával. Rachel egy pillanat alatt felrázza az álmos kisvárost, és ahogy telik az idő, Georgia is kezdi megérteni, honnan ered a fiatal lányban oly erősen munkáló düh. Szörnyű családi titokra derül fény, melynek hatására még Lilly is visszatér a kisvárosba, hogy meggyőződjön róla, igaz-e a dolog. A három generációt képviselő nők számára itt a megfelelő alkalom arra, hogy rendezzék vitás dolgaikat, és hogy megpróbálják megérteni a másikat.

Idén is dm Gyermeknap a Magyar Vasúttörténi Parkban!
További információkért látogass el honlapunkra!
www.dm.hu//gyermeknap/