Active Beauty
6 őszinte tanács újdonsült anyukáknak

Amiket mástól talán még nem hallott...

6 őszinte tanács újdonsült anyukáknak

Ha első gyermekünkkel vagyunk várandósak, a tanácsok, tippek, trükkök és praktikák kérve és kéretlenül is záporoznak felénk. Vannak, amelyeket százszor hallunk, de vannak, amelyeket senki sem mond el nekünk. Következzen hát most hat őszinte tanács, amelyet tényleg érdemes megfogadni.

Mi magunk hozzuk meg a döntéseket!
Minden bizonnyal sok tanács szólt a szoptatásról, érkeztek érvek és ellenérvek azzal kapcsolatban, hogy jó-e, ha a pici velünk alszik… Anyaként több ezer döntést kell meghoznunk, és csupán mi és a partnerünk tudja igazán, hogy mi a jó a babának. Attól még, mert valakinek az egyik módszer vált be, nekünk lehet, hogy a szöges ellentéte lesz a tuti. Ne akarjunk hát megfelelni senkinek, döntsünk mindenben saját belátásunk szerint.

ÍGY LEHET PIHENTETŐ AZ ÉJSZAKA KISBABÁVAL IS

Ne ostorozzuk magunkat!
Az anyaság nem egy versenysport. Éppen ezért ne gyötörjük magunkat feleslegesen olyan dolgok miatt, hogy vajon mit csinálunk jól és mit csinálunk rosszul. Nagy valószínűséggel a legjobbra törekszünk, és ez éppen elég a kisbabánknak. Fogadjuk el, hogy képtelenség mindent tökéletesen csinálni, pláne elsőre. Ha vétünk is hibákat, próbáljunk meg tanulni belőlük – és akkor legközelebb nem hibázunk.

Higgyük el, hogy nem fogjuk összetörni a babát!
Az újdonsült szülőkkel ugyan nehéz megértetni, pedig ez az a tanács, amivel talán minden többgyerekes anyuka és apuka egyetért: a kisbabák nem is olyan törékenyek, mint hinnénk! Persze óvatosan kell velük bánni, de nyugodtan lehetünk határozottak. A lényeg, hogy megfelelően tartsuk a fejüket és a nyakukat.

Fogadjuk el, hogy semmi sem lesz már olyan, mint régen!
Még ha ez a tanács első olvasásra riasztónak is tűnhet, ez így igaz ­– ám a szó legpozitívabb értelmében. Ez a kisember minden bizonnyal teljességgel fel fogja forgatni az életünket, ám idővel sikerül majd kialakítanunk egy olyan mindennapi rutint, amely tökéletesen működhet.

ÍGY ÁPOLJUK A KISBABÁK BŐRÉT!

Nincs szükségünk annyi mindenre!
Bár újdonsült anyukaként hajlamosak lehetünk beszerezni minden könyvet, játékot és egyéb babaholmit, amit valaha valaki ajánlott, ám próbáljunk meg a realitások talaján maradni. Előre borítékolható ugyanis, hogy az összes szakirodalmat nem fogjuk tudni elolvasni – és nem is kell. Mint ahogyan egy újszülött csöppségnek sincs szüksége tucatnyi játékra… Az első egy-két hónapban az is elég, ha mindenből csak az alapkészlet áll rendelkezésünkre, később pedig a kicsi igényeinek és érdeklődésének megfelelően, szépen lassan bővíthetjük a készletet.

Ne vegyünk komolyan minden egyes tanácsot!
Most, hogy felsoroltunk jó néhányat, eláruljuk: a tanácsok arra valók, hogy meghallgassuk és megfontoljuk őket, de komolyan venni csak azokat érdemes, amelyekkel maximálisan egyetértünk.

MentésMentés