Menü

10 dolog, amit csak a kutyások értenek meg

Négylábúval teljes az élet

Home » Család » Kiskedvencek » 10 dolog, amit csak a kutyások értenek meg - 12.2019

Akinek nincs kutyája, az bizonyára furcsának tartja a kutyások néhány szokását, ám amint valaki gazdivá „avanzsál”, szinte azonnal maga is felveszi ezeket. Összeszedtünk néhányat közülük.

1. Bár van igazi neve, kutyatulajdonosként mégis legalább ötven másikat adunk kutyusunknak. És bár egyiknek sincs túl sok értelme, mindegyiknél pontosan meg tudjuk magyarázni, miért adtuk neki.

2. Ha van gyerekünk, ha nincs, a kutyánkat gyermekünkként szeretjük, és úgy is kezeljük. A kutya családtag, ugyanolyan jogok illetik meg, mint a többieket.

3. Értjük, hogy mit akar velünk közölni kis kedvencünk. Tökéletesen meg tudjuk különböztetni ugatásának fajtáit, és előszeretettel segítünk más embereknek megérteni, hogy melyik éppen mit jelent.

4. Nem szeretjük azokat az embereket, akik nem szeretik a kutyánkat. Úgy gondoljuk, valami baj lehet velük. Ugyanígy ellenérzéssel viseltetünk azok iránt, akiket a kutyánk nem szível.

SPORTOLÁS KUTYÁVAL

5. Egyre több barátunk van a „kutyások” köréből és egyre kevesebb, akinek nincs saját ebe. Érdeklődési körünk egyre inkább a négylábúakkal kapcsolatos dolgok irányába alakul, tagjai vagyunk minden kutyás fórumnak és közösségnek.

6. Ismerjük a környék összes kutyáját, mindnek tudjuk is a nevét, de a gazdáikat csak úgy azonosítjuk be, mint „Pamacs/Borzas/Kifli/Csibész mamája vagy papája”.

7. Mielőtt kutyánk lett volna, megfogadtuk, hogy az ágy szent és sérthetetlen lesz számára, a hálószobába be sem teheti a tappancsait. Mióta viszont van, azóta miénk a legkisebb hely az ágyban és reggelente azért nem kelünk fel hamarabb, mert nem akarjuk felébreszteni kedvencünket, hisz olyan kényelmesen fekszik mellettünk.

8. Kutyánknak külön közösségi oldala van, rengeteg fotóval és videóval, és érdekes módon nem emberek, hanem kutyák a követői.

9. A kutyánkkal igazi társasági életet élünk: együtt futunk, sokat beszélgetünk (mindent elmesélünk neki, ami velünk történik, megosztjuk vele örömünket és bánatunkat), és tévé helyett őt nézzük, ahogy játszik.

ÍGY TARTSUK TISZTÁN HÁZI KEDVENCEINKET

10. Azonnal felmegy bennünk a pumpa, amikor meglátjuk, hogy valaki rosszul bánik a kutyájával, és azt sem értjük, hogy miért vannak tele a menhelyek kidobott négylábúakkal. Azonnal átváltozunk harcos amazonná, elszánt aktivistává, amikor a megmentésükről van szó.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk