Menü

A kicsi erkély is lehet trendi!

Tippek felújításhoz

Home » Szabadidő » A kicsi erkély is lehet trendi! - 04.2017

Karnyújtásnyira vagyunk a nyártól, ám még épp elegendő idő áll rendelkezésünkre, hogy újragondoljuk az erkélyünket. Ezúttal a kicsi erkélyekre koncentrálunk, hogy bebizonyíthassuk, egy aprócska téren is számtalan ötletet meg lehet valósítani. Egy biztos: az újradekorálás után az erkély lesz a kedvenc helyünk az otthonunkban!

Válasszunk fapadlót!
A fa tökéletes választás, ha új burkolattal szeretnénk felturbózni az erkélyünket. A fától ugyanis olyan érzésünk lesz, mintha egy nagy teraszon ücsörögnénk, illetve mivel természetes anyag, rendkívül nyugtatóan is hat ránk. Tegyünk a padlóra még egy-két cserepes növényt, ezzel tovább fokozhatjuk a természetközeli stílust!

Szerezzünk be egy kültéri kanapét!
Ha igazán kényelmes és otthonos erkélyre vágyunk, akkor mindenképp szükségünk lesz egy kültéri kanapéra – amely az erkély méretétől függően lehet két- három- vagy több személyes. Tegyük még komfortosabbá vidám mintás párnákkal és pihe-puha pokróccal. Nyugodtan keverjük a színeket és a mintákat is, a bohókás megjelenés csak még hangulatosabbá teszi az erkélyt.

Legyen minden zöld!
A zöld nemcsak azért jó választás, mert természetességet sugall, hanem mert a kicsi térben kevésbé fogjuk bezárva érezni magunkat tőle. Válasszunk hát zöld díszpárnákat, székpárnákat és más dekorációs kiegészítőket és párosítsuk őket natúr színű bútorokkal. Jól jöhet például egy fából készült tárolópad, amelyre nemcsak leülhetünk, de sok mindent raktározhatunk is benne.

A zöld szín természetességet sugall és csökkenti a bezártság érzetünket is, így kiváló kis erkélyek díszítéséhez

Relaxálni szeretnénk?
Ha úgy képzeljük el álmaink erkélyét, mint a csend és a béke szigetét, akkor szerezzünk be egy függőszéket. Ha egyedül vagyunk, kényelmesen elmerenghetünk benne üldögélve, nem foglal sok helyet, így akkor sincs gond, ha vendégeket várunk.

Kevés, de hasznos bútorokat vegyünk
A kis terekkel kapcsolatban mindig azt javasolják, hogy ne zsúfoljuk őket tele bútorokkal. Ez azonban nem azt jelenti, hogy egy kicsi erkélyen nem lehetnek különböző berendezési tárgyak! Egy kis kávézóasztal két székkel biztosan elfér, de választhatunk olyan több funkciót ellátó dekorációs elemeket, mint a létra: a fokait telepakolhatjuk virágokkal vagy fűszernövényekkel, de tárolódobozokat is tehetünk rá.

Mi a helyzet az éjszakai fényekkel?
Ahogy a lakásban, úgy az erkélyen is fontos szerepet játszanak a fények, hiszen rendkívül jól megnövelhetik a teret. A nappaliakat a természet szerencsére megoldja, így nekünk csak az esti világításról kell gondoskodni, amellyel ha ügyesen játszunk, irtó hangulatossá tehetjük az erkélyt! Gondolkodjunk fényfüzérekben, lámpásokban és színes villanykörtékben, hogy igazán extra legyen a végeredmény.

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk