Active Beauty
A 21. század jolly jokerei a szépségápolásban

Íme, a szépségipar 4 csodaszere

A 21. század jolly jokerei a szépségápolásban

A szépségiparban mindig vannak olyan anyagok, melyek rendkívül felkapottak, sőt mi több, csodaszerként vannak számon tartva. Természetesen az utóbbi években sem volt ezekből hiány, így összegyűjtöttük a legismertebbeket, és azok jótékony hatásaikat.

Omega 3

Az Omega-3-nak nagyon fontos szerepe van a bőrápolásban. Nem csupán bőrünk védekezőképességét támogatja, hanem azáltal, hogy képes megállítani a krónikus gyulladási folyamatokat, bőrünk fiatalosabb és frissebb is lesz. Ezeken kívül képes serkenti a bőr lipidtermelését, aminek következtében optimalizálja a bőr folyadékpótlását. Ha azt gondolod, hogy ezzel be is fejeződött jótékony hatások a listája, akkor tévedsz, ugyanis az éjszakai bőrregenerációt is támogatja, továbbá megerősíti a bőr alapvető funkcióit. Utóbbi kapcsán rengeteg kutatás zajlik, ugyanis a szakemberek rájöttek, hogy nagy valószínűséggel az Omega-3-nak bőrrák elleni védelemben is komoly szerepe van.

A BELÜLRŐL JÖVŐ NYUGTALANSÁG

Aloe vera

Az aloe vera már évek óta nagy rajongótábornak örvend, ami teljesen érthető, hiszen hatóanyagai nem csupán a bőr feszességének és fiatalosságának megőrzésében segítenek, hanem a káros környezeti hatásokat is képesek ellensúlyozni annak köszönhetően, hogy nedvességgel látják el a bőrt. Ez a közkedvelt növény továbbá rengeteg vitamint (A-, B-, C- és E-vitamin), ásványi anyagot, illóolajat és fájdalomcsillapító hatású szalicilsavat is tartalmaz.

Számos jótékony hatásának köszönhetően nem meglepő, hogy már Nefertiti és Kleopátra is használták ezt a csodaszert. Míg az A-, C-,és E-vitaminok a bőrsejtek védelmében játszanak fontos szerepet, addig a B-vitamin serkenti a bőr anyagcseréjét ( ötszörösére növeli azt). Az aloe vera a kozmetikai termékekben sokféle szerepet tölt be: a napozás utáni készítményekben a bőr megnyugtatásáért felel, bőrtisztító szerekben az antibakteriális hatása miatt alkalmazzák, a szempillaspirálokban a szempillák megerősítése a feladata, a samponokban és tusfürdőkben pedig a hidratálásról gondoskodik.

Kollagén

A kollagén egy olyan fehérje, amit a szervezetünk is elő tud állítani. A középső bőrrétegben található, annak rugalmasságáért felel. Harminc éves kor után azonban csökkenni kezd a kollagén termelése, továbbá kevesebb nedvességet tud elraktározni, így pótolnunk kell, ellenkező esetben a bőrünk száraz lesz, elvékonyodik, az izmaink nem tudnak növekedni, a csontjaink könnyebben sérülnek, és a körmeink is törékenyebbek lesznek.

Fontos azonban megemlítenünk, hogy a kollagén a bőrre kenve nem ér túl sokat, ugyanis túl nagy molekula ahhoz, hogy a bőr rendesen magába tudja szívni. Mivel pedig nem jut el a középső rétegig, nincs hatással a kötőszövetekre. A bőr felszínén egy vékony réteget képez, ami elraktározza a nedvességet, így képes meggátolni bőrünk kiszáradását. Amennyiben a kollagén további jótékony hatását is ki szeretnénk élvezni, akkor ajánlott szájon át elfogyasztandó készítményeket – például ampullákat vagy port – választanunk. Belsőleg részt vesz a bőr hidratálásában, a rugalmasság javításában, csökkenti a ráncokat, megakadályozza a bőr korai öregedését, és támogatja a sérült szövetek gyógyulását.

A TÖKÉLETES ÖNÉLETRAJZ TITKAI

Aktív szén

Az aktív szén az utóbbi évek egyik legfelkapottabb alapanyaga, ugyanis segítségével könnyedén el tudjuk távolítani a bőrből, illetve annak felszínéről a szennyeződéseket, a faggyút és az elhalt hámsejteket. Ezeken kívül helyreállítja a bőr egyensúlyát, ugyanis képes felszívni a felesleges olajat, segíti a méreganyagok eltávolítását, így megakadályozza a fertőzések kialakulását. Továbbá gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően nagyon hatékony a pattanások ellen is.