Menü

Készítsünk húsvéti dekorációt!

Ünnepi díszben a lakás

Home » Életmód » Készítsünk húsvéti dekorációt! - 03.2018

A húsvéti dekorációt a legegyszerűbb a lakberendezési boltokban megvásárolni, ám ha igazán különlegessé szeretnénk varázsolni a lakásunkat az ünnepre, akkor mi magunk készítjük el. Mert nem kell hozzá más, csak néhány alapvető kellék, fantázia és egy kis idő!

Húsvéti asztaldísz
A húsvéti lakásdekoráció akkor lesz a legszebb, ha minél több friss virágot használunk hozzá. És persze a tojások is főszerepet kell, hogy kapjanak. E kettő ötvözetéből pedig olyan asztaldíszt alkothatunk, hogy az garantáltan mindenki tetszését elnyeri majd. Amire szükségünk van, az egy drótkosár, egy-két tucat előre megfestett tojás (a kosár méretétől függ, hogy hány darab kell), egy nagy csokor fátyolvirág, valamint egy egyszerű váza. Először is tegyük a vázát a kosár közepére, majd helyezzük el körülötte a tojásokat. Ha minden tojás a kosárban van, akkor töltsük meg a vázát vízzel. És most jöhet a vázába a virágcsokor, amely jelen esetben fátyolvirág, de bármilyen más virágot is választhatunk.

A TOJÁSFESTÉS SOSEM VOLT MÉG ILYEN SZÓRAKOZTATÓ!

Készítsünk húsvéti asztaldíszt tojással

Nyuszifüles szalvétagyűrű
A húsvét másik főszereplője a nyuszi, akinek szintén feltétlenül meg kell jelennie a húsvéti dekorációban! Az ünnepi ebéd vagy vacsora még tökéletesebb lesz, ha ilyen nyuszifüles szalvétagyűrűkkel dobjuk fel a terítéket. Nem kell hozzá más, csak zsákvászon, ragasztó, tojás, arany festék és fehér alkoholos filc. A keményre főzött tojásokat hűtsük ki, töröljük szárazra, majd fessük be arany színű festékkel. Ha teljesen megszáradtak, a fehér filccel írjuk fel rájuk a vendégek nevét. A szalvétagyűrűhöz vágunk ki a zsákvászonból tetszés szerinti vastagságú csíkokat a gyűrűs részhez, a fülekhez pedig nagyjából 20 centiméterszer 5 centiméteres darabokat, amelyeknek az egyik végét lekerekítjük. A fülnek szánt vászondarabok egyenes végét ráncoljuk össze, majd így ragasszuk őket az alapra. Ha ezzel megvagyunk, akkor nincs más hátra, mint az alapból gyűrűt formálni, és ezt is összeragasztani.

KÉSZÍTSÜNK HÚSVÉTI DEKORÁCIÓT!

Szalvétagyűrű készítés házilag

Nyuszis girland
Bármilyen ünnepről is legyen szó, ha girlandokkal díszítjük a lakást, azok máris meghozzák a hangulatunkat. Ennél a pomponos verziónál pedig aligha létezik édesebb girland! Elkészítéséhez vastagabb fehér papírra, rózsaszín fonalra és ragasztóra van csak szükségünk. Vágjuk ki a nyuszisziluetteket a fehér papírból – hogy hányat, az attól függ, hogy milyen hosszúságú girlanddal szeretnénk díszíteni otthonunkat. A pomponhoz tekerjük körbe két ujjunkon a fonalat nagyából 25-ször, ezután a két ujjunk között húzzuk át a fonalat, kössük át szorosan, majd óvatosan húzzuk le az egészet az ujjainkról. Vágjuk szét a gombolyag széleit, és kész is van egy pompon. Az így kapott pomponokat ragasszuk fel a nyuszik fenekére, és ha mindegyikkel megvagyunk, akkor egy hosszú fonalra rögzítsük őket is. Nincs más hátra, mint kifeszíteni szupercuki girlandot!

A girland nem csak karácsonykor szuper lakásdekoráció

 

Mentés

Mentés

Mentés

MentésMentés

MentésMentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk