Active Beauty
Kreatív ötletek a húsvéti tojásvadászathoz
Szöveg: Sándor Alexandra

Húsvéti meglepetés

Kreatív ötletek a húsvéti tojásvadászathoz

A tojásvadászat remek családi vagy baráti program, hiszen mindenki örül egy kis meglepetésnek és a szabadban közösen eltöltött időnek.

Répa alakú ajándéktölcsér


Könnyen észrevehető, kedves kis meglepetés a kemény papírból formázott, finomságokkal teli narancssárga tölcsér. A répácskák „szárát” zöld selyempapírból tudod a legkönnyebben megoldani, magába pedig a tölcsérbe apró, színes csokitojásokat rejthetsz, akár változatos ízekben. Üdítő változatosság lesz az ajándékkeresőknek!

Kékfestett tojások


Nem hiába volt külön szakma régen a kékfestőé: az indigófestékkel dekorált főtt tojások különleges színfoltjai lehetnek a tojásvadászatnak, ráadásul a csokoládéból készült meglepetésekkel szemben még sokáig egyedi díszként szolgálhatnak.

Anyagba csomagolt tojások


Legyen szó bármilyen felületű textíliáról vagy papírról, remek „tojásruhaként” szolgálhat. A virágmintás, sárga kockás vagy krepp-papírba öltöztetett tojások igazi örökzöldnek számítanak húsvétkor.


Filctollal festett tojások


Nincs kedved festékkel bajlódni, de szívesen kamatoztatnád a kézügyességed, és rajzolnál valamit? Elő a filctollal, amivel csodaszép mintákat varázsolhatsz a fehér héjú tojásokra! Virágocskák, ágacskák, levelecskék, non-figuratív ábrák… Bármi jöhet, ami csak eszedbe jut.

Nyuszik tojástartóból


Vágj szét egy tojástartót úgy, hogy a darabjai egy-egy tojásnak adhassanak otthont. A tetődarabokra nyusziarcot pingálhatsz ráragasztott papírfülekkel, az aljába pedig igazi festett tojást vagy akár kisebb-nagyobb csokitojásokat is tehetsz.

Húsvéti kalendárium


Ki mondta, hogy a legkisebbek csak a karácsonyt várhatják kalendáriummal? A számozott zsákocskákba rejtett meglepetések tavasszal is ugyanolyan töretlen népszerűségnek örvendhetnek – csak éppen tavaszias színekben, mintákkal és tartalommal. Ráadásul a karácsonnyal ellentétben itt csak rajtad múlik, hány zsákocskát szeretnél megtölteni.

Szöveges tojások


A tojásokra írt kedves vagy vicces üzenetek szívhez szóló emléket jelenthetnek – ráadásul arra is tökéletesek, hogy az ünnep alkalmával általuk mondj el valamit, amit eddig nem sikerült személyesen. Például egy bocsánatkérést vagy vallomást.