Menü

Húsvéti játékok gyerekeknek

Tojásvadászat újratöltve

Home » Család » Húsvéti játékok gyerekeknek - 03.2018

A húsvéti ünnepek nem telhetnek el móka és kacagás nélkül! Készüljünk néhány szórakoztató tojásvadászattal a gyerekek számára, hogy minél izgalmasabban telhessenek ezek a napok.

A TOJÁSFESTÉS SOSEM VOLT MÉG ILYEN SZÓRAKOZTATÓ!

Lufis tojásvadászat
A húsvéti tojásvadászatot minden gyerek kedveli, ám hogy a legkisebbek is részt vehessenek a mókában, érdemes kipróbálni ezt a lufis verziót. A léggömböknek köszönhetően ugyanis a totyogók is messziről kiszúrhatják, hol vannak a tojások. A lufis tojásvadászathoz ráadásul csupán héliumos lufikra, vékony szalagokra, műanyag húsvéti tojásokra (és belevaló csokikra, apró ajándékokra) és celluxra van szükségünk. Töltsük meg a műanyag tojásokat a meglepetésekkel, kössünk rájuk hosszú szalagot (érdemes cellux-szal rögzíteni), a szalag másik végére pedig csomózzuk rá a lufikat. Figyelem: az sem jó, ha a szalag túl hosszú. A léggömbök legyenek szemmagasságban a kicsiknek.

KREATÍV HÚSVÉTI ÖTLETEK GYEREKEKNEK

Kirakós tojásvadászat
A tradicionális tojásvadászatot úgy is megspékelhetjük, hogy a műanyag húsvéti tojásokba nem csokit vagy apró játékokat teszünk, hanem egy kirakós darabjait. Ezzel a verzióval legalább elkerülhetjük, hogy a gyerekek túl sok édességet egyenek, a játék pedig nem is ér véget az összes tojás megtalálásával, hiszen a puzzle-t még ki kell rakni. Vegyünk egy kb. 32 darabos húsvéti tematikájú puzzle-t és ugyanennyi műanyag húsvéti tojást, és mindegyikbe tegyünk egy-egy kirakósdarabot. Ha igazán egyedi kirakóssal szeretnénk meglepni a gyerekeket, akkor vásárolhatunk üres puzzle-t is (hobbiboltokban beszerezhető), amelynek mindkét oldala megfesthető színes ceruzával, filctollal vagy zsírkrétával. Nincs más hátra, mint elrejteni a tojásokat a kertben, és kezdődhet a vadászat!

Tojásvadászat ellenőrzőlistával
A húsvéti tojásvadászat nehezített verziója ez, amikor nem elég összegyűjteni a kertben elrejtett tojásokat, hanem arra is figyelni kell a gyerekeknek, hogy teljesítsék az ellenőrzőlistát. Ezt az angol nyelvű mintát alapul véve mi magunk is pillanatok alatt készíthetünk egy ilyen checklist-et: csupán fehér kartonlapokra és színes filctollakra van szükségünk. És hogy mi minden álljon az ellenőrzőlistán? Például megszabhatjuk, hogy milyen színű műanyag húsvéti tojásokat kell gyűjteniük a kicsiknek, feladat lehet az is, hogy megtalálják a húsvéti kosarukat, amibe tehetik a megtalált tojásokat… Jó ötlet az is, ha a tojáskeresésen túl környezetük megfigyelésére is biztatjuk őket, például úgy, hogy különböző virágokat kell megszagolniuk a kertben.

 


MÁR KÉZBE IS VEHETI A MAGAZINT! RENDELJE MEG DÍJMENTESEN!

Az active beauty magazin a dm ingyenes nyomtatott női magazinja, ami rengeteg hasznos tippet és trükköt tartogat a divat, a szépségápolás, a lakberendezés, az utazás, az egészséges táplálkozás területén. A magazin díjmentesen megrendelhető és még a postaköltség miatt sem kell aggódnia, ugyanis az active beauty magazint – teljesen ingyen postázzuk ki Önnek!

Rendelje meg a magazint díjmentesen és helyezze magát kényelembe!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk