Menü

Kreatív húsvéti ötletek gyerekeknek

Játékos alkotások

Home » Szabadidő » DIY » Kreatív húsvéti ötletek gyerekeknek - 03.2018

Húsvéti tojások és csokinyuszik beszerezve? Akkor már csak néhány szórakoztató programötletet kell gyűjtenünk, hogy a kicsik egy percig se unatkozzanak. Az alábbi húsvéti tematikájú kézműves ötletek között garantáltan minden gyermek megtalálhatja a kedvencét.

Húsvéti nyuszi vécépapír-gurigából
Hát nem tündériek ezek a nyuszik? Elkészítésük rettentő egyszerű, az alapanyagok nagy része pedig minden háztartásban megtalálható. Amire szükségünk lesz: vécépapír-gurikák, csillámpor, kis méretű pomponok, ragasztható mozgó szemek, csomagolópapír, száraz masnitészta, filctoll és ragasztó. A csomagolópapírból vágjunk ki akkora darabot, amely éppen körbeéri a papírgurigát, majd ragasszuk is rá. Tegyük rá a szemeket, a pompon-orrot, majd rajzoljunk neki bajszot és szájat. A masnitésztát ragasztózzuk be, majd hintsünk rá csillámport – az így kapott csinos dekoráció aztán lehet masni a nyuszi fején vagy vagy csokornyakkendő a nyakán. Nincs más hátra, mint feltenni a nyuszifüleket! Ehhez vágjunk két vékony csíkot a csomagolópapírból, és a ragasztóval rögzítsük őket a papírguriga belső feléhez.

A TOJÁSFESTÉS SOSEM VOLT MÉG ILYEN SZÓRAKOZTATÓ!

Húsvéti csibék és nyuszik ujjlenyomatból
Ezek a műalkotások aztán tényleg egyediek lesznek, hiszen a gyerekek ujjlenyomataiból állnak! Amire szükségünk lesz: tintapárnák a kívánt színekkel, papírlapok és filctollak. Az első és legfontosabb lépés, hogy tiszta és száraz kézzel álljunk neki az alkotásnak, mert a zsíros és/vagy vizes bőrfelületre nem tapad rendesen a festék. A kicsik ujjaikat először tegyék a tintapárnára, majd nyomják rá a papírra. Ezek az ujjlenyomatok adják a csibék és a nyuszik testét. Ha a festék teljesen megszáradt, akkor érdemes csak a részleteket megrajzolni a filctollal. A nyuszik kapjanak fület, szemet, bajszot, orrot, szájat, lábat és farkat, míg a csibénél csak szemet, csőrt, szárnyat és lábat kell firkantani. Hogy a figurák méretarányosabbak legyenek, érdemes a nyuszit hüvelykujjal, a csibéket mutatóujjal elkészíteni.

KÉSZÍTSÜNK HÚSVÉTI DEKORÁCIÓT!

Húsvéti nyuszimaszk
Nagyon mókás fotók készülhetnek idén húsvétkor, ha több ilyen nyuszimaszkot is készítünk a gyerekekkel, és a család minden tagjának jut egy. Amire szükségünk lesz: jégkrémpálcikák, festék, fehér papírlap, kis méretű pomponok, zseníliadrót, olló, ragasztó és filctoll. Először is fessük be a pálcikákat. Ha teljesen megszáradtak, akkor ragasszuk rájuk szimmetrikusan a bajuszt, azaz a drótdarabokat. Ezután rajzoljuk meg a fehér papíron a fogakat, vágjuk ki őket, és ezeket is ragasszuk fel. Az utolsó lépés pofi és az orr rögzítése. Hát nem zseniális?

Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem