Menü

Borterápia

Szépségünk egészségére

Home » Szépség » Szépségápolás » Borterápia - 05.2020

A bor egy nagyon kedvelt alkohol, aminek számos jótékony hatást tudnak be, így egy-egy pohár elfogyasztásával akár még jót is tehetünk a szervezetünkkel, sőt, a bőrünkkel is. Emiatt egyre elterjedtebb a szépségápolásban az úgynevezett borterápia.

Mit takar a borterápia?

Már több száz évvel ezelőtt is pontosan tudták, hogy ez a szőlőből készült nedű egy igazi csodaszer. Az újszülötteket is ebben fürdették, mert úgy gondolták, hogy ettől egészségesek lesznek. A régi magyarok is hasonlóan cselekedtek, ők azonban a menyasszonyokkal tettek így, annak érdekében, hogy termékenyek legyenek. Napjainkban a szakemberek arra már fényt derítettek, hogy tömény borban nem ajánlott fürdeni, viszont az olyan szépészeti kezelések, melyek során valamilyen formában használnak szőlőmagot, szőlőlevelet és törkölyt, mind pozitív hatással vannak ránk. Az ilyen készítmények megvédik a sejtjeinket a korai öregedéstől, nedvességgel látják el a bőrt, tonizálják azt, és még a bőrön található foltokon is képesek halványítani.

Honnan ered?

Annak ellenére, hogy az ókori rómaiak és a régi magyarok is ismerték a bor jótékony hatásait, a borterápia Franciaországból ered, ahol egy házaspár egy gyógyszerész barátjukkal közösen indította útnak. A patikus a hetvenes évek elején kezdett ezzel a témával foglalkozni, majd hamarosan rájött, hogy a szőlőmagban található anyagok képesek lassítani az öregedés folyamatát. A házaspárral, Mathilde és Bertrand Thomasszal 1993-ban hozta össze a sors, akikkel két évvel később a saját szőlőültetvényükről származó szőlőmagból készítették terméküket, mely Caudalie Vinothérapie néven vált ismertté. Nem sokkal később megnyitották az első olyan hotelt, ahol igénybe lehet venni a borterápiás kezeléseket, számos különböző masszázst.

MILYEN A BŐRTÍPUSOM?

A bor jótékony hatásait a szépségápolásban is használják: a borterápia például bőrünk egészségéért felel.

A csodaszer = a szőlőmag!

A szőlőmag egy igazi vitaminbomba, hiszen rendkívül magas a C- és B-vitamin tartalma, továbbá antioxidánsokban is gazdag. Mindemellett a szőlőhéjról sem szabad megfeledkeznünk, ugyanis rengeteg polifenolt tartalmaz, mely lassítja az öregedést és erősíti az immunrendszerünket, továbbá számos antioxidáns és flavonoid található benne.

A TÍZLÉPÉSES KOREAI BŐRÁPOLÁS

Ebből kifolyólag természetesen a szőlőmagolajnak is számos pozitív hatása van. Többek közt az, hogy ez az egyik legjobb hidratáló olaj, így a bőr rugalmasságán is sokat tud javítani. Ezen kívül sok kalciumot, magnéziumot, káliumot, cinket, vasat és mangánt tartalmaz. A szőlőmagolajat nem csupán a szépségápolás során ajánlott alkalmaznunk, hanem a konyhában is, hiszen csökkenti a koleszterinszintet, erősíti az érfalakat, és védi az ereket a meszesedéstől.

Mindegy, hogy egy profi borterápiás kezelésre megyünk el, vagy otthon, a négy fal között relaxálunk egy kellemes szőlőmagolajas masszázs során, a lényeg, hogy mindkét esetben jót teszünk a testünkkel és a lelkünkkel.

További tippek a szép bőrért:

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk