Active Beauty
4 bikinibarát tornagyakorlat a nyaralás előtt

Utolsó simítások a bikini body-n

4 bikinibarát tornagyakorlat a nyaralás előtt

A hidegben viselt rétegek, pulóverek, kabátok és harisnyák könnyedén takarták el kisebb nagyobb nass-bűneinket, azonban a nyárral az igazság órája is elért minket. De nem kell pánikba esnünk, ezzel a 4 bikinibarát gyakorlattal könnyedén formába jöhetünk, még épp idejében, a nyaralás előtt!

Szuperhős kitörés

Helyezzük magunkat fekvőtámasz pozícióba, majd jobb lábunkat húzzuk fel hajlítva, hogy jobb karunkon kívülre kerüljön! Lábszárunk álljon párhuzamosan karunkkal, pontosan mellette! Toljuk vissza a lábunkat kezdő pozícióba, majd ismételjük meg a gyakorlatot bal lábunkkal is. A pókember pozíciójára hasonlító gyakorlat erősíti lábainkat és felsőtestünket, miközben meg is nyújtja combizmainkat, ezáltal kiváló belemelegítő gyakorlatnak is!

EDZÉS POWERANYUKÁKNAK

Visszapattanó kitörés

Álló helyzetből lépjünk előre a jobb lábunkkal és hajlítsuk azt be 90 fokos szögben! Ezután a felállás lendületét nem megszakítva, lépjünk vele hátrébb, mint a másik lábunk, és azt is hajlítsuk meg 90 fokos szögben. Gyakorlat közben tartsuk minél egyenesebben felsőtestünket, és mindkét lábbal csináljuk meg 15 alkalommal a rugózó hajlítást. A visszapattanó kitörések alatt a folyamatos mozgás serkenti vérkeringésünk, kalóriát éget, fenék és combizmaink pedig a lehető legtöbbször húzódnak össze. Ha profinak érezzük magunkat, próbáljuk karjainkat két oldalt, vízszintesen kinyújtva tartani közben, sőt még egy-egy kis súlyt is megragadhatunk, ha izzadni szeretnénk!

Lefekvő fekvőtámasz

Helyezkedjünk fekvőtámasz helyzetbe, nyugodtan válasszuk a női fekvő helyzetét (térdek a talajon), ebből egyszerűbb is végezni a gyakorlatot. Nyomjuk ki magunkat karjainkkal, majd engedjük le felsőtestünk a talajra és nyújtsuk előre a levegőbe kezeinket! Ismételjük meg 15 alkalommal! A gyakorlat a hagyományos fekvőtámaszhoz hasonlóan erősíti kar- és hasizmainkat, a hozzáadott karnyújtással azonban ezt egy kicsit még tovább viszi, és újabb erőkifejtésre készteti hasizmunk, hátizmunk és vállaink!

SPORTOK, MELYEKRŐL MÉG NEM IS HALLOTTUNK

 Váll érintgetés

Helyezkedjünk fekvőtámasz pozícióba, tartsuk egyenesen egész testünket! Jobb kezünket emeljük fel a talajról és érintsük meg vele bal vállunkat, majd fordítva! A gyakorlatot 15 alkalommal ismételjük meg mindkét kezünkkel! Bár has, fenék, és combizmaink már így is formásodnak, az extra erősítésért csinálhatunk egy fekvőtámaszt is minden érintés után!