Menü

Így barátkozz a főnökkel

5 tanács a jó viszonyért

Home » Életmód » Karrier » Így barátkozz a főnökkel - 08.2018

A főnökkel való kapcsolat nem mindenkinél kellemes, sőt inkább sokaknál igencsak kellemetlen téma. Van valaki, akivel ha jól kijövünk, ha nem, mindennapi része az életünknek, sőt parancsokat kell tőle elfogadnunk és kéréseket kell számára teljesítenünk. Természetes módon persze a többség nem szeretné veszélyeztetni munkáját amiatt, mert nincs olyan jóban a felettesével, mint szeretné, ezért cikkünkben összeszedtünk 5 tanácsot, hogy Önnek ne legyen ilyen gondja! Barátkozni a főnökkel? Így csinálja!

Fogadjuk el a tanácsot!

A mindennapokban mi magunk is tapasztalhatjuk, hogy mindig szimpatikus, ha valakit érdekel a véleményünk, esetleg még ki is kéri tanácsunkat. A főnökünk azért van ott, ahol, mert ért ahhoz, amit csinál, így bátran forduljunk hozzá szakmai kérdésekben és a munkánkat érintő témákban! Ezzel azon kívül, hogy nála is kiváltjuk az érdeklődés miatti szimpátiát, elérjük, hogy jobban megjegyezzen minket és felfigyeljen ránk, ami jól jöhet egy jövőbeli projekt beosztásánál, vagy egy évvégén esedékes bónusz kiosztásakor.

6 TILTÓLISTÁS MUNKAHELYI BESZÉDTÉMA

Kezdeményezzünk!

Az önállóság és a kezdeményezőkészség szinte minden munkakörben pozitív tulajdonság. Adjuk elő ötleteinket, jelentkezzünk új projektekért és vállaljunk be új feladatokat. Lenyűgözhetjük főnökünk, ha tudunk olyan projektet találni, amely értékes, és amelyet azután, hogy engedélyezett, nem kell napi szinten felügyelnie!

barátkozni a főnökkel

Oldjuk meg!

A negatív embereket nem igazán kedvelik mások, így az semmiképpen sem lesz pirospont felettesünknél sem, ha folyamatosan panaszkodunk, és a legkisebb szembejövő akadályok esetén is tőle várjuk a megoldást. Mutassuk meg, hogy nem véletlenül vagyunk itt: míg a problémát mindenki látja, mi legyünk azok, akik megoldási javaslatot is tesznek! Ha olyan pozícióban vagyunk, ahol hatáskörünk szerint cselekedhetünk is a megoldásért, tegyük meg, főnökünk hálás lesz, hogy levettünk egy újabb terhet a válláról.

HOGYAN LEGYÜNK JÓ KOLLÉGÁK?

Gondolkodjunk hosszútávon!

Bár ma már ritkaságszámba megy, hogy valaki valóban huzamosabb ideig, vagy akár egy életen át egy munkahelyen maradjon, attól még gondolkodhatunk hosszútávon. Munkánk során, ötletek keresése és a projektek elvégzése közben is tartsuk szem előtt a vállalat hosszú távú céljait és sikerét. Főnökünk is kérdezzük nyugodtan a cég jövőbeli céljairól, érdeklődjünk a kulcsfontosságú sikertényezőkről, a vevőkről, a beszállítókról. Az érdeklődés által kiváltott szimpátia mellett, így azt érzékeltetjük: minket valóban a vállalat sikere hajt, elkötelezett alkalmazottak vagyunk és munkánk során is ezért dolgozunk.

Értsük meg!

Az emberi kapcsolatok alap köve az empátia, és igen hasznos, ha még a felettünk álló felé is tudunk empatikusan közeledni. Mindenkinek vannak jó és rossz tulajdonságai, azonban ahelyett, hogy az utóbbiakra koncentrálnánk, próbáljunk meg az emberek pozitív oldaláról közelíteni! Ez alól pedig nem kivétel a főnök sem. Gondoljunk csak bele mennyit dolgozhatott, hogy idáig jusson, milyen szakmai és emberi fejlődés, milyen élmények és tapasztalatok eredményeképpen lett olyan vezetőnk, amilyen. A kialakult preferenciái és munkahelyi stílusa mind-mind ezeknek a hatásoknak köszönhető, így ha kicsit jobban képesek vagyunk megérteni őket, az kapcsolatunkat nagymértékben lendítheti előre.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk