Active Beauty
Az ápolt férfi

Az ápoltság 5 legfontosabb szabálya férfiak számára

Az ápolt férfi

Egy mai férfi tudja, hogyan ápolt külső milyen fontos. Reggel a tükörbe pillantva szembesülünk a ténnyel: akad mit tenni. A szükséges eszközök pedig kézközelben vannak: arctisztító zselé, borotva, hajwax, szem- és bőrápoló krémek, körömvágó olló, reszelők, deó és parfüm – igen, a 21. század férfijának ápolási rituáléja összetettebbé vált. De a modern úriemberek legfontosabb tanácsait megszívlelők számára mégsem válik túl bonyolulttá ez a művelet.

A szemápolás sokat segít

Senki sem várhatja el tőlünk, hogy lemondjunk a hosszú éjszakákról, és hogy az életvitelünkön radikálisan változtassunk. De a duzzadt könnyzacskóknak, ráncocskáknak és a szem körüli sötét karikáknak el kell tűnniük. A speciálisan a férfi bőr struktúrájának megfelelően kifejlesztett szemápoló krémek a fáradt férfi szemeket ismét élénkké teszik. A krémek kipárnáznak, feszesítenek, felfrissítenek, vitalizálnak, hidratálnak és védelmet nyújtanak az UV-sugárzással szemben.

Tipp: A legjobb, ha a szemránckrémet a gyűrűsujjunkkal kenjük fel a szemkörnyéki bőrre: belülről kifelé haladva és lehetőleg finom mozdulatokkal.

A frizura legyen kellően stílusos

Pomádét kenni a hajunkra egy kissé retró feeling, nem? Tévedés! Ez a hajformázó termék ismét hatalmas sikerrel robbant be a piacra, persze nem véletlenül. A vazelinből, aroma- és illatanyagokból álló keverékkel matt vagy ragyogó hatást is elérhetünk amellett, hogy bombabiztos tartást biztosít a frizuránknak. Hidratálja a hajat, ragyogást és tartást ad neki, ráadásul minden hajtípusra ajánlott. Puha hatást kölcsönöz a hajkoronának és használata a korpásodásra hajlamosak számára is ajánlott. És ami a legjobb: a pomádéval gyerekjáték bánni.

Frissítsük fel arcbőrünket

Ha sugárzó bőrre vágyunk, tisztítsuk meg naponta legalább kétszer arclemosó zselével az arcunkat. A reggeli tusoláskor például sort is keríthetünk az első arcmosásra. Utókezelés gyanánt egy vagy két krém használata javallott. A szabály: először határoztassuk meg a bőrtípusunkat, majd válasszunk annak megfelelő krémet. Vannak nappali és éjszakai termékek és olyanok is, amiket különösen érzékeny bőrre fejlesztettek ki. Illetve a speciális ránctalanító készítmények használata sem árt. Fontos tipp: minden arctisztítás és minden borotválkozás után is használjunk krémet.

Tipp: A tisztítás jó, a mélytisztítás még jobb. Ebben lehet segítségünkre a rendszeres radírozás vagy egy jó maszk. És persze egy profi kozmetikus!

Egy frissen borotvált arc már fél siker

Korábban a szőrös mellkas a férfiasság jelképe volt. A mai férfi  már nemcsak a haját és az arcszőrzetét nyírja és formázza, hanem egyéb testrészeinek szőrrel borított területeit is. Aki a mellét, ágyékát, hónalját vagy a hátát nem kívánja teljesen szőrteleníteni, az a szőrt akár kívánt hosszúságúra is vághatja. A különböző tartozékokkal felszerelt speciális borotvák egyébként igazán kényelmes megoldást kínálnak a test borotválására. Tipp: Amint úgy érzi, égni kezd a bőre a borotválkozás után, hűtse le jégkockával az érintett területet. Vagy nyúljon egy jól bevált klasszikushoz, az after shave-hez.

 

Mutasd a kezed

A körömápolás nem felesleges időpocsékolás. A körmöknek szükségük van az ápolásra. És pont. A szép kezek és körmök nemcsak névjegyeink, de még az életmódunkról is elárulnak eztazt. Egy komplett manikűr egyébként csak hét percet vesz igénybe – feltéve, ha a megfelelő eszközök rendelkezésünkre állnak:

  • körömvágó olló vagy csipesz
  • reszelő
  • rózsafa pálcikák
  • körömbőr-eltávolító
  • polírozó
  • kézkrém.

Tipp: Egy manikűrös pikk-pakk rendbe szedheti a körmeit, így ápolt kézzel hódíthatja meg szíve hölgyét!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés