Menü

A japán nők szépségtippjei

Egyenesen a Távol-Keletről

Home » Szépség » Szépségápolás » A japán nők szépségtippjei - 06.2020

Itt egy ránc, ott egy ránc… Te is úgy érzed, hogy napról napra egyre öregebb a bőröd, amitől aztán teljesen kiborulsz, mert nem tudod, mit tehetnél ellene? Akkor itt a segítség! Ha le szeretnéd lassítani ezt a folyamatot, akkor próbáld ki a japán nők trükkjeit, hiszen ők tudják, hogyan kell lassítani az időt.

  1. Megfelelő fényvédelem

A legtöbb ázsiai nő bőre világos tónusú, ezért napsütésben gyakran egy napernyővel és kesztyűben lépnek ki az utcára, ezzel védve bőrüket. Mindemellett természetesen arra is figyelnek, hogy olyan ápolókrémeket használjanak, melyek fényvédelemmel vannak ellátva. És azt is tudják, hogy nem az évszak alapján kell óvniuk bőrüket, hiszen a decemberi napsütés is éppúgy lehet káros.

A TÍZLÉPÉSES KOREAI BŐRÁPOLÁS

  1. Arctisztítás

A japán nők az arcuk megfelelő tisztítására is fokozottan figyelnek. Először eltávolítják a sminket egy olajtartalmú arctisztítóval, majd nekilátnak az alapos tisztításnak, amihez habot vagy zselét használnak, ezt pedig a bőrradírozás követi. Zárásként természetesen nem maradhat el a hidratálás sem. A legjobb választásnak az illatanyagmentes készítmények bizonyulnak, melyek képesek bezárni a vizet a bőr belső rétegjeibe, így az nem tud elpárologni.

A japán nők tudják, hogyan lassítsák a bőr öregedését
  1. Belső ápolás

A japán nők úgy vélik, hogy a hibátlan bőr nagyban függ attól, mit viszünk be szervezetünkbe. Épp ezért kiemelt figyelmet szentelnek az egészséges étkezésnek, ami azt jelenti, hogy sok friss zöldséget, gyümölcsöt, szójaterméket és halat fogyasztanak. Ezekben pedig számos antioxidáns, illetve olyan anyag található, melyek meggátolják a bőr korai öregedését.

  1. Zöld tea

Mivel a zöld tea is egy sereg antioxidánst tartalmaz, szintén nagyban hozzájárul  a ráncok elleni küzdelem sikeréhez. Ezen kívül sok vitamin és ásványi anyag is található benne, ezek pedig védőpajzsként működnek a szervezetünkben.

10 OK, AMIÉRT A KÁVÉ JÓT TESZ NEKÜNK

  1. Teljes nyugalom

A stressz sajnos akár bőrünk korai öregedését is okozhatja, így nagyon fontos lenne, hogy kiűzzük az életünkből, és a nyugalom vegye át a helyét. Ezért pedig nem csupán a bőrünk, hanem a lelkünk és a testünk is hálás lesz. Tudjuk, hogy ennek kivitelezése rettentő nehéz, de azért ne mondjunk le róla! Jógázzunk, járjunk masszázsra, vagy próbáljuk ki a Tai-Chi-t. Ezáltal legalább egy rövid időre megszabadulunk a stressztől, amivel máris javítunk bőrünk állapotán.

Hada Labo Tokyo szuper hidratáló gél hyaluron savval rendszeres használatra. Sminkre helyezhető lágy gél, mely másodpercek alatt átjárja bőrét. Mélyen hidratáló szuper hyaluronsavat™ tartalmaz. Az úgynevezett LOCK-in-MOIST formula segítségével lezárja a vizet a bőr belső rétegeibe és meggátolja annak elpárolgását. Lassítja a bőröregedést.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk