Active Beauty
A zöld tea 7 csodálatos hatása

Ezért érdemes minden nap fogyasztani

A zöld tea 7 csodálatos hatása

A zöld tea nem csak csodálatos, összetéveszthetetlen ízvilága miatt olyan közkedvelt nedű, hanem azért is, mert rendkívül egészséges. Tele van antioxidánsokkal, ráadásul még fogyhatunk és szépülhetünk is vele. Vegyük is sorra, mi mindenért szeretjük annyira.

A kávé egészséges alternatívája

A zöld tea a koffeinnek köszönhetően kiváló frissítő. A fekete teától és a kávétól eltérően azonban az élénkítő összetevő jóval kisebb arányban található meg benne, ráadásul lassabban és egyenletesebben is szívódik fel, ezért nem okoz erősebb szívdobogást és idegességet sem.

ZÖLD TEA, A GYÖNYÖRŰ BŐR TITKA

Csillapítja a fejfájást

A zöld tea értágító hatással is rendelkezik, hatékonyan oldja a görcsöket, és csillapítja a fájdalmat, ezért nagyon jó szolgálatot tehet fejfájás esetén. Ha lüktet a fejünk, igyunk meg egy csésze zöld teát, és csak akkor nyúljunk gyógyszer után, ha negyedóra elteltével sem csillapodik a fájdalmunk.

Erősíti a szívet és az érrendszert

A zöld tea jótékony hatással van az ereinkre, mivel képes megtisztítani és tágítani azokat. Ezzel egy időben a szív munkáját is segíti, hiszen a tea vérerekre gyakorolt hatása miatt testünk motorja könnyebben tudja a vért keringtetni szervezetünkben. S ha ez még mindig nem lenne elég, a vérnyomás szabályozásában is hatékony segítőnk lehet.

Segít a fogyásban

A zöld tea koffein tartalmának köszönhetően pörgeti az anyagcserénket, serkenti emésztésünket, és közben testünk zsírégetését is fokozza. Ha fogyni szeretnénk, minden főétkezés előtt igyunk meg egy csészével, így könnyebben és gyorsabban szabadulhatunk meg a felesleges zsírpárnáktól.

Óvja fogaink egészségét

Az antibakteriális tulajdonságáról is ismert zöld tea nem csak természetes fluoridot tartalmaz, amely véd a fogszuvasodás ellen, hanem kalciumot is, amely erősíti a fogakat. Persze ez a hatása csak akkor érvényesül, ha édesítés nélkül isszuk, mivel cukrosan éppúgy árthat fogainknak, mint bármilyen egyéb édes, szénsavas üdítő.

ZÖLD TEA – A FIATALSÁG FORRÁSA

Anti-aging hatása van

A zöld teában sok antioxidáns található, mely szembeszáll az oxidatív stressz negatív hatásaival. A mindennapjaink során – a stressz, a káros sugárzás, a helytelen életmód, a sok cukor és feldolgozott étel, a túlzott alkoholfogyasztás miatt – felszabaduló káros szabadgyökök folyamatosan rombolják sejtjeinket, s ez az öregedés látható jeleiben, például a ráncok, pigmentfoltok megjelenésében vagy a bőr rugalmasságának csökkenésében nyilvánul meg. Ám a zöld tea rendszeres fogyasztásával – és némi életmódváltással – ezek a negatív hatások jelentősen mérsékelhetők.

Csökkenti a rossz koleszterin szintjét

Naponta legalább 3-4 csésze zöld tea elfogyasztásával hatékonyan csökkenthetjük a vér össz- és LDL-koleszterin szintjét, valamint a triglicerid szintjét. Ez pedig szívünk és ereink egészsége szempontjából is elengedhetetlenül fontos tényező, hiszen a magas koleszterinszint számtalan egészségügyi kockázatot rejt magában.