Menü

Belülről fakadó szépség

Együk magunkat szépre

Home » Szépség » Szépségápolás » Belülről fakadó szépség - 03.2020

A táplálkozás, a külső és az egészség nagyban függenek egymástól. Lynn Hoefer food blogger elmeséli, hogy miért tartja nagyszerű dolognak a szépségmegőrző táplálkozást.

Bloggertevékenysége középpontjában az egyszerű, fenntartható, többletértékkel bíró receptek állnak. Mitől olyan csodálatos az ön által bemutatott „glow bowl”?

A quinoa rendkívül gazdag fehérjében, és 12–14 perc alatt elkészíthető, amennyi idő alatt még a pizza se ér ki a házhoz. Ezért ez az én kedvenc pszeudocereáliám (azaz álgabonám – a szerk.). A bowlba minden olyan zöldség belekerülhet, amit épp otthon találunk. Az élelmiszer-pazarlás nagymértékben hozzájárul a világszintű szén-dioxid-kibocsátáshoz, és ennek csökkentéséből mindenki kiveheti a részét azzal, hogy a maradékokat ügyesen hasznosítja. Ezenkívül ez a recept sok értékes tápanyaghoz juttatja a szervezetet, ezáltal egy igazi beauty food.

LÉLEGEZZEN MÉLYEKET!

Miként hat a táplálkozás a szépségre?

Sok olyan élelmiszer van, aminek fogyasztása nem tesz jót a szépségünknek, mint a cukor vagy a mesterséges aromák. Ha ezekből túl sokat eszünk, attól sápadttá, esetleg pattanásossá válhat a bőrünk, vagy akár a hajunk is hullhat tőle. Ha viszont sok természetes élelmiszert fogyasztunk, azáltal sugárzóvá válhatunk, mert ezek a táplálékok egyensúlyban tartanak minket. Ezenkívül az is fontos, hogy az ételeink lehetőleg színesek legyenek. A zöld növények általában sok értékes tápanyagot, többek között vasat és C-vitamint is tartalmaznak. A pirosak tele vannak béta-karotinnal, és erősítik az immunrendszerünket.

Hogy táplálkozzunk egészségesen?

Nincs egy olyan szabványrecept, ami mindenkire alkalmazható. Én javarészt növényi alapanyagokból főzök. Ennek köszönhetően csökkent a vérnyomásom, és jobban is érzem magam a bőrömben. Számomra nemcsak az a fontos, hogy az általam készített étel jóízű legyen, hanem az is, hogy a látványa is rabul ejtsen. Egy szépen tálalt, színes fogás meghozza az étvágyat, ami azonnal beindítja a gyomorsav-termelődést és az emésztést. Ezenkívül az a véleményem, hogy a táplálkozás és a testi-lelki egészség szorosan összekapcsolódnak. A gondolataink közvetlen hatással vannak a közérzetünkre, aminek fontos része önmagunk szeretete, még ha ez sokaknak sokszor nehezükre esik is. Fontos, hogy időt szánjunk magunkra, és megadjuk a testünknek azt, amire szüksége van – legyen az nyugalom, mozgás vagy egy tápláló ebéd. Azzal sincs semmi gond, ha néha-néha a húst is megkívánjuk. A kényszernek és a lemondásnak abszolút nincs helye az asztalnál.

További cikkek az egészséges táplálkozásról:

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk