Menü

4 tévhit az egészséges táplálkozásról

Nincs több kifogás!

Home » Gasztro és Sport » 4 tévhit az egészséges táplálkozásról - 11.2017

Egészséges életmódra váltani csak elhatározás kérdése, de persze sokkal egyszerűbb kifogásokat gyártani, mind belevágni a dologba! Összegyűjtöttük hát a leggyakoribb tévhiteket, és bebizonyítjuk azt is, miért nem állják meg a helyüket…

Az egészséges ételek nem finomak – de igen!
Való igaz, hogy a brokkolit vagy a spenótot nem fogjuk az éjszaka közepén megkívánni, ahogy az üres zabkása vagy teljeskiőrlésű kenyér se hoz sokakat lázba. De elég egy kevés feta sajt, néhány csepp olívaolaj vagy egy csipet só, és máris kívánatossá válnak az zöldségek és a többi élelmiszer! Aki pedig végképp úgy érzi, hogy ezek az ételek nem ízlenek neki, gondolja végig: vajon jó minőségűeket választott belőlük? Az organikus, friss és termelői zöldségek és gyümölcsök, a háztáji csirkék és tanyasi tojások olyan ízletesek, hogy azoknak semmilyen mesterséges adalékanyagokkal felturbózott gyorskaja nem ér a nyomukba.

Az egészséges ételek drágák – nem mindegyik!
Nem feltétlenül! Bár első ránézésre igaznak tűnik az állítás, ha jobban belegondolunk, hamar rájövünk: lehet, hogy a teljeskiőrlésű zsemle ára több, mint a fehér verzióé, ám az is oztos, hogy előbbiből kevesebbet tudunk megenni. És ez minden magas rosttartalmú élelmiszerre igaz. Vagy például nézzük meg, mennyivel olcsóbb az ásványvíz, amelyet hasznos fogyasztani, mint a cukros üdítők, amelyek hosszú távon rettentő károsak! És ha már itt tartunk: ha nem vigyázunk az egészségünkre, akkor annak helyreállítására kell majd rengeteget költenünk… a dmBio ételei, például a kókuszos tejcsokoládéja konkrétan pár száz forintért megvásárolható, míg a nem bio, egészségtelen változatok több száz forintba is kerülhetnek.

Az egészséges élelmiszerek nehezen beszerezhetők – erről már szó sincs!
Ha valakit meggyőztünk arról, hogy az egészséges élelmiszerek finomak és nem drágák, akkor bizonyára azzal fog érvelni, hogy oké, de milyen nehéz őket beszerezni. Ez az állítás 5-10 évvel ezelőtt talán még helytálló is lett volna, azonban manapság szinte mindent könnyedén beszerezhetünk.

Az egészséges élelmiszerek között nem találunk csokoládés dolgokat – dehogynem! Attól még lehet egészséges, mert csokis!
Oké, szóval lehet egy élelmiszer egészséges, finom, olcsó és könnyen beszerezhető, de az tuti, hogy nem csoki? Hát ez sem igaz! A hangsúly ezúttal a mennyiségen és a minőségen van. A magas kakaótartalmú étcsokoládékból naponta 1-2 kockányit elfogyasztani kifejezetten egészséges, míg azok, akik inkább a tejcsokoládéért rajonganak, választhatnak olyat, amelynek minden összetevője jótékonyan hat szervezetünkre! Próbáltad már például a dmBio tejcsokoládéval borított kókuszszeletet? Nem csak egészséges, de finom is. És még csokis is!

dmBio tejcsokoládéval borított kókuszszelet 40g
Az ét-vagy tejcsokoládéval borított, finom kókuszreszelékkel töltött szelet tökéletes kombinációja az egzotikus ízek kedvelőinek páratlan élményt nyújt! Próbálja ki Ön is! A dm Bio termékek az EU ökológiai előírásnak megfelelő, rendszeresen ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak. (Nyomokban szóját, dióféléket és mandulát tartalmazhat.)

MentésMentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk