Menü

6 kérdés, amit minden várandós nő utál

Ezeket jobb nem feltenni...

Home » Család » 6 kérdés, amit minden várandós nő utál - 08.2017

Egy jó tanács mindenkinek: soha, de soha ne próbáljanak meg felidegesíteni egy várandós nőt. Pedig ha terhesek vagyunk, könnyen úgy érezhetjük, hogy mindenki ezen dolgozik… Csupa olyan kérdéssel bombáznak minket, amelyeket amúgy biztosan nem mernének feltenni – mert illetlenek és tolakodóak! És hogy melyik az a 6 kérdés, amelyet garantáltan minden várandós nő utál?

Hogy fogják hívni a picit?

Amikor hosszú hónapok óta próbáljuk megtalálni a tökéletes nevet, amelyet szerelmünk gyümölcse egy egész életen át viselni fog, de még mindig nincs meg az igazi, akkor rendkívül kétségbe ejtő tud lenni ez a kérdés. Minden alkalommal, amikor valaki a keresztnév felől érdeklődik, egyre jobban érezzük a nyomást… Aztán vannak emberek, akik el sem hiszik, hogy még nem döntöttünk a nevet illetően, és elkezdenek találgatni vagy ötleteket adni.

A TERHESSÉG FURCSA MELLÉKHATÁSAI

Természetes szülést tervezel?

Persze ez a kérdés is csak szimplán kíváncsiságból fakad, mégis már a kérdésben benne van, hogy a helyes válasz az igen. De mi van akkor, ha bármilyen okból kifolyólag a császármetszés mellett döntöttünk? Vagy ha természetes szülést is tervezünk, de ki tudja, milyen nem várt tényezők miatt módosul az elképzelésünk… Érdemes ilyenkor tehát csak annyit mondani: bízunk benne, hogy minden simán és jól fog menni, bárhogy is jön világra a kisbabánk.

Várandós kismama pocakja szemből, rajta kérdőjeleket ábrázoló papírdarabkák

Fogod szoptatni?

Szintén egy szuperszemélyes kérdés! Arról nem is beszélve, hogy az első gyermekükkel várandós nőknek még nincs is tapasztalatuk szoptatással kapcsolatban. Bármit is tervezünk, nem biztos, hogy meg akarjuk azt osztani minden második ismerősünkkel.

Több babát már nem is tervezel?

Ha már van legalább egy gyermekünk, akkor ezt a kérdést kapjuk meg legtöbbször. Akár szeretnénk még több babát, akár nem. Akár tudjuk ezt már most, akár nem, erre sem kötelező válaszolni. Mondjuk inkább csak azt, hogy most a jelenlegi terhességünkre koncentrálunk, és meglátjuk, hogy vélekedünk majd a témát illetően a szülés után.

EDZÉS KISMAMAKÉNT

Mikor mész vissza dolgozni?

A dolgozó kismamák és az első babájukkal várandós nők felé attól a naptól fogva záporozik ez a kérdés, hogy bejelentették terhességüket. Vajon milyen fejet vágnának, ha azt mondanánk nekik, hogy soha? Szerencsére nem kell mindenki orrára kötni (a munkáltatónkon kívül), hogy mennyi időt kívánunk otthon tölteni.

Mikor jön már a baba?

A legrosszabb kérdés, amit csak egy terhessége végén járó nőnek feltehetünk! Mi tudjuk a legjobban, hogy papírforma szerint már kint lehetne, de még mindig bent van, szóval nem kell ezzel stresszelni minket. És különben is: nem tudjuk, hogy miért nem akart még kibújni, szóval ne kérdezzen senki ilyen hülyeséget!

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk