Menü

3 hatékony módszer a pigmentfoltok eltávolítására

Lehetséges!

Home » Szépség » Szépségápolás » 3 hatékony módszer a pigmentfoltok eltávolítására - 02.2021

Különösen az életkor előrehaladtával merül fel a kérdés: el lehet-e tüntetni a pigmentfoltokat? A válasz több tényezőtől is függ. Elmagyarázzuk, mi segít valóban a hiperpigmentáció ellen.

A legtöbb embernél az évek múlásával jelennek meg a pigmentfoltok, de akkor sem szeretik őket, főleg az arcon, mivel a szabálytalan sötétebb vagy világosabb bőrterületek sajnos nem néznek ki túl jól. De hogyan lehet hatékonyan eltávolítani a pigmentfoltokat?

Először is tudnunk kell az pigmentfoltok okát. Ha a melanin képződése, amely a bőr színpigmentjeiért felelős, zavart okoz, akkor színelváltozások lépnek fel, amely akár világos foltokat is eredményezhet. A nőknél gyakori ok lehet a hormonszint ingadozása is. Ha a bőrt napvédő nélkül éri UV-fény, a kontraszt tovább nő. Míg a hiperpigmentáció sötét foltokat, addig a pigmentsejtek lebontása fehér foltokat eredményez.

ELKENVE

Ezért nagyon fontos, hogy egész évben használjunk napvédőt. Tény, ha a pigmentfoltok csak idős korban jelennek meg, akkor ezek az öregségi foltok tulajdonképpen az öregedés jelei. De ezt is megakadályozhatjuk akkor, ha ezeket UV-sugarak okozzák.

Milyen egyéb lehetőségek vannak, és mit érdemes figyelembe venni a jövőbeni bőrápolás során a tökéletes arcbőr érdekében?

 

TÜNTESD EL ÉS AKADÁLYOZD MEG A PIGMENTFOLTOKAT – EZ A 3 DOLOG SEGÍTHET

Megelőzés és kenőcs alkalmazása

Mint már említettük, a pigmentfoltok ellen a leghatékonyabb a mindennapos, évszaktól független napvédelem.  Ez megakadályozza az UV-sugarak által okozott foltok kialakulását, és így a hormonok által okozott foltokat a nap már nem képes felerősíteni.

Akinek már vannak pigmentfoltjai, kaphatnak halványító krémeket és bőrgyógyász által felírt termékeket, amelyek általában azelainsavat és hidrokinont tartalmaznak.

MILYEN A BŐRTÍPUSOM?

Kozmetikai eljárások

Egy kozmetikai stúdióban folytatott konzultáció is segíthet a pigmentfoltok ellen. Az úgynevezett microneedling a hormonokkal kapcsolatos pigmentfoltok hatékony kezelési módszere. Kis tűket használnak a bőr átszúrására, ami elősegítheti a regenerációt.

Az orvosi kozmetikusok mikrodermabráziót hajthatnak végre az életkorral összefüggő pigmentfoltok kezelésekor. Ilyenkor a bőr felső rétegét le kell csiszolni.

Lézeres kezelések

Ha minden más kudarcot vall, a bőrgyógyász által végzett lézeres kezelések hatékony alternatívát jelentenek. A nap okozta öregségi foltok kezelhetők és eltüntethetők egy speciális lézerrel, azonban  ez gyakran egy elég hosszú folyamat. Az egyetlen dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy a kezelés után kb. négy hétig kerülni kell a közvetlen napsütést, és magas szintű napvédelmet szükséges a bőrünk számára biztosítani. Éppen ezért a lézeres kezeléseket a legjobb a téli hónapokban végezni.

Az aranyszálas lézeres kezelések ma már alkalmazhatóak a hormonokkal kapcsolatos pigmentfoltok, az úgynevezett melaszma esetében is.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk