Menü

2017 meghatározó konyhatrendjei

Új ötletek a konyhába

Home » Életmód » 2017 meghatározó konyhatrendjei - 02.2017

A konyha az otthon szíve – mindig ott gyűlik össze a család, ott kerülnek megbeszélésre a legjelentősebb dolgok és persze onnan indulnak azok a finom illatok, amelyek valóban otthonná tesznek egy házat. A konyha tehát a legfontosabb része a háznak, és mivel ennyi időt töltünk ott, nem mindegy, hogy néz ki. 2017 konyhatrendjei azt mutatják, hogy a divatos konyha dizájnja szinte teljesen megegyezik a többi helyiség stílusával.

A szürke még több árnyalata
A fehér konyhák népszerűsége vitathatatlan, hiszen ennél letisztultabb és időtállóbb stílus nincs. Az utóbbi években azonban egy másik tónus is előre tört, méghozzá a szürke. A szürke jól és könnyen variálható más színekkel, 2017-ben ráadásul szinte minden árnyalata kifejezetten trendi: a már-már fehér szürkétől egészen a mély grafitszürkéig. A palettában pedig épp úgy találhatunk hűvös és elegáns tónusokat, mint meleg és természetes árnyalatokat.

Feltűnő burkolatok
Megfizethetőek és megannyi módon variálhatóak a feltűnő csempék és járólapok, amelyekkel karaktert adhatunk a konyhánknak. A színes mintájú, átlagostól eltérő méretű vagy formájú csempék a 2017-es esztendő nagy kedvencei. Akár a felület teljes egészét burkoljuk be ilyen karakteres csempékkel, akár csak díszítőelemként használjuk őket, az biztos, hogy egyedivé varázsolják a konyhánkat.

A szürke szín kiválóan mutat a konyhában, hiszen nem csak elegánssá varázsolja azt, de más színekkel kombinálva is különleges kinézetet nyújt

Metálmix
Íratlan szabály: ha azt szeretnénk, hogy egységes és esztétikus képet adjon a konyhánk, akkor egyféle fémet kell alkalmaznunk az egész helyiségben a csaptelepektől a világításon át a háztartási gépek legapróbb részletéig. Ezt az íratlan szabályt idén már nem bűn figyelmen kívül hagyni, hiszen a különböző színű fémek párosítása kifejezetten trendi – minden megy mindennel! A matt fekete fémfelületek például rendkívül jól mutatnak a rézszínnel vagy a rózsaszín arannyal.

Szabad a polc!
Minimalisták, figyelem! Ha azok közé tartozunk, akiknek a konyhája csak a legfontosabb eszközökkel van felszerelve, akkor ez a trend nekünk való. Mert bár a legtöbben a konyhájuk minden szegletét bebútorozzák, nincs mindenkinek szüksége ennyi tárolóhelyre és nem is mindenkinek tetszik a faltól falig tartó szekrénysor. Számukra remek alternatíva a felső szekrénysor helyett a nyitott polc, amely nemcsak nagyobbá teszi a teret, de a letisztult otthonokhoz is jobban illik.

Modern megoldások
A technikai vívmányok persze a konyhába és a konyhatrendekbe is begyűrűztek, a legtrendibb konyháknak pedig már alapkelléke a távirányítású sütő és az okos hűtőszekrény. Szóval ha eddig idegenkedtünk a wifihez kapcsolódó konyhai kütyüktől, itt az ideje, hogy elkezdjünk megbarátkozni velük…

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk