Active Beauty
Rövid frizurák 50 feletti nőknek: szakértői tippek

Hosszúból rövid

Rövid frizurák 50 feletti nőknek: szakértői tippek

Az évek múlásával megváltozik a haj szerkezete. Ebből kifolyólag – illetve mivel a sport és hétköznapok szempontjából is sokkal praktikusabb – sok 50 év feletti nő választja a teljes átalakulást, legalábbis a hajuk szempontjából. A dm minőségoktatójával, Susanne Foroboskoval beszélgettünk három trendi rövid frizuráról 50 év feletti nőknek, és formázási tippeket is kértünk tőle.

Rövid, praktikus és könnyen kezelhető

Míg egyesek azért nyúlnak az ollóhoz, mert meg szeretnék változtatni a külsőjüket, másoknak egyszerűen megváltozott a hajszerkezetük, és a hosszú hajuk már nem olyan dús. Rajtuk kívül pedig vannak olyanok is, akik a megjelenésük – és a sport – miatt előnyben részesítik az egyszerűséget és a praktikusságot – végezetül az ápolás és a hajformázás kevésbé körülményes, mint hosszú haj esetében.

Rövid frizurák 50 év feletti nőknek: három trendi look, ami fiatalít

1. Mixie – A mullet és a pixie keveréke

Susanne Foroboskónak a dm minőségoktatójaként a haj a kiemelt területe. Mi legjellemzőbb erre a hajviseletre?

A mixie esetén a mullet és a pixie egyvelegéről van szó: a rövid, lépcsőzetesen vágott frizura a tarkónál hosszú marad, a kontúroknál pedig tépett. Fontos: a tarkónál sem szabad túl hosszúra hagyni, ugyanis csak így lesz a mixie rendkívül menő és laza, méghozzá anélkül, hogy az úgynevezett Budesliga-hajra hasonlítana. Ezen kívül fontos, hogy tépetten legyen vágva. Ez a frizura minden nőnek jól áll, ugyanis viselheted elegánsan, de lazán és vagányan is. Továbbá bármilyen hajszerkezethez illik: a tépett vágásnak köszönhetően a vékony és egyenes haj dúsabb lesz. A vastagszálú haj strukturáltabb és formásabb lesz, a hullámos és göndör haj pedig kontúrosabbá válik.

Kinek a legelőnyösebb?

A rövid shaghez hasonlóan a mixie is egy olyan fazon, ami minden arcformához jól áll.

Hogyan és mivel kell formázni ezt a frizurát?

Ezt a frizurát pár egyszerű fogással tökéletessé tudod varázsolni. Ehhez tegyél némi formázóhabot a tenyeredbe, masszírozd bele a hajadba, egy-két tincset emelj ki. Szintén hatékony a só spray. A tarkónál található hosszabb tincseket egy hajvasaló segítségével formázd úgy, hogy kicsit kifelé álljanak. Ha elegánsabb frizurára vágysz, akkor zselé segítségével varázsold vizes hatásúvá. Pluszpont: ezáltal szép fényes lesz a végeredmény.

2. Ultra soft pixie

Mi ennek a frizurának a jellegzetessége?

Az ultra soft pixie egy fiús hatású rövid frizura, de rendkívül nőies is egyben. Ahogy már a neve is elárulja, ez egy rendkívül rövid, lágy átmenetekkel megbolondított fazon. A fedőhaj csak kicsivel hosszabb, mint az oldalt található tincsek, ugyanis így marad meg a pixie frizura.

Kinek áll jól ez a frizura?

Ez a fazon főleg az ovális vagy keskeny arccal rendelkező nőknek áll jól.

Hogyan kell formázni?

Ehhez a praktikus és gyorsan formázható frizurához a hajwax vagy a hajzselé bizonyul a legjobb választásnak, ugyanis ezektől fényes lesz a hajad. Ha például platinaszőke vagy (ez most nagyon trendi), akkor a wax és a zselé lesznek a barátaid, ugyanis ezekkel tudod a legjobban formázni a hajad. Annak érdekében, hogy minél tovább megmaradjon a hajszíned hideg hatása, ajánlott ezüst sampont, illetve ápolóterméket használnod.

3. Rövid shag

Mi a rövid shag ismertetőjegye?

A rövid shag egy lépcsőzetesen vágott, tépett frizura, amelynél a haj textúrált. Rockos, lázadó és modern hatása van, így nem igazán mondható elegánsnak. Amennyiben frufrut is vágnak hozzá, még jobb az összkép.

Ennek a frizurának a legnagyobb előnye, hogy bármilyen hajtípusnak megfelelően lehet vágni, így bármilyen hajszerkezethez illik. Göndör, dús haj esetén ugyanolyan jól ki lehet emelni a lépcsőzetes vágást, mint egyenes hajnál.

Kinek ajánlott ez a frizura?

A rövid shag majdnem minden arcformához illik. Ennél a fazonnál rendkívül jól ki lehet emelni az arcformát például egy frufruval, de ez nem kötelező. A lépcsőzetes vágás bekeretezi az arcot. Kerek arcformánál a függönyfrufru az ideális, keskeny archoz pedig inkább a hosszú, egyenesen vágott frufru.

Mi mindenre van szükség a formázáshoz?

Levegőn szárítva vagy hajszárítóval – a rövid shag így is, úgy is lazán esik. Egyenes hajnál sokat segít, ha először egy textúrát adó sprayvel és hővédővel kezeled. Szárítás után akár pár hullámot is csinálhatsz a hajadba egy hajvasalóval vagy egy hajsütővassal.

Göndör fürtök vagy hullámos haj esetén: hajmosás után dolgozz a hajadba valamilyen göndörítő zselét, krémet vagy hajhabot. Ezt követően egy diffúzor segítségével szárítsd meg. Ha épp nincs kéznél, akkor óvatosan fogd a tenyeredbe a hajszálaidat, és gyűrögesd őket fölfelé, közben a legalacsonyabb fokozaton szárítsd.