Active Beauty
Otthon elkészíthető, divatos esküvői frizurák
Szöveg: Helmut Maier, Susanne Forobosko

Indul a lagzi-szezon!

Otthon elkészíthető, divatos esküvői frizurák

Esküvőre készülsz nincs, mit kezdhetnél a hajaddal? Mutatunk pár tippet, amelyek segítségével könnyedén elkészíthető az alkalmi frizura!

2023 legdivatosabb esküvői frizurái

Feltettünk néhány kérdést a Helmut Maiernek, a dm minőségmenedzserének és a dm kreatív csapatának vezetőjének a 2023-as menyasszonyi frizura trendekkel kapcsolatban.

1. Mely esküvői frizurák a legnépszerűek 2023-ban?

A legtöbben inkább lazább, kevésbé merev frizurát választanak magunknak a nagy napra. Ehhez illően nagyon divatosak most a romantikus elemek, mint a fonott tincsek vagy a virágkoszorúk. Mostanság sokan rajonganak a bohém menyasszonyi hajkölteményekért, ahogy a különböző, igazi virágkoszorúkkal ékesített fonott frizurákért is. Emellett nagy népszerűségnek örvend a félig feltűzött, félig kiengedett haj. Ennél a vállra omló tincseket általában hullámosítjuk. Viszont ebbe a frizurába is építhetők fonott vagy sodort tincsek, amik csak még romantikusabbá teszik az összhatást.

2. Mely esküvői hajkiegészítők vannak épp divatban?

A menyasszonyok imádják a koszorúkat a legkülönbözőbb változatokban, és a frizurába építhető virágokat. Ezenkívül a hajpántdivat is nagy visszatérését ünnepli.

3. Vannak olyan esküvői frizurák, amik különösen jól elkészíthetők rövid hajból?

A sleek look egy trendi opció. Vízhullámokkal feldobva igazán vagány és elegáns viselet.

4. Milyen tanácsokkal látná el azokat a mennyasszonyokat, akik maguknak szeretnék elkészíteni az esküvői frizurájukat, hogy ezzel is minimalizálják a stresszt a menyegzőjük napján?

Ha a stressz minimalizálás a cél, akkor én semmiképpen se magamnak készíteném el a frizurámat, hanem egy stylistot kérnék meg erre a feladatra. Ha mindenféleképpen te magad szeretnéd megalkotni az esküvői frizurádat, akkor azt javasolnám, hogy sok időt tervezz be erre az akcióra, hogy korrigálni tudd ez esetleges „hoppálá”-kat. És természetesen tanácsos gyakorolni is az elkészítését egy-két próbafrizura alkalmával.

5. Ha tényleg úgy döntök, hogy magamnak készítem el az esküvői frizurámat, mely frizurák sikerülnek a kezdőknek is?

Viszonylag könnyen megkreálhatók a fonott elemeket tartalmazó frizurák és az egyszerű kontyok, vagy a romantikus hullámok a hosszú, kibontott hajban.

Három egyszerű esküvői frizura

Susanne Forobosko dm minőségtréner rendelkezésünkre állította három különböző esküvői frizura elkészítési útmutatóját.

1. A klasszikus esküvői frizura

A konty mindig tökéletes választás, hiszen igazán időtlen viselet. Viszont magunknak nem egyszerű feltűzni. Susanne Foroboskonak van a tarsolyában egy könnyen elkészíthető verzió.

Így készül:
 1. Fésüljük át a hajunkat egy hajkefével.
 2. Húzzunk egy választékot, és fújjuk át a hajunkat egy rugalmas tartást adó hajlakkal, majd egy fodrászkefével akkurátusan fésüljük hátra.
 3. Egy hajgumival fogjuk össze a tarkónkon.
 4. A lófarkat csavarjuk fel kontyba a hajgumi köré.
 5. A frizurát hullámcsatokkal és hajtűkkel rögzítsük.
 6. Végezetül hajlakkal és fénysprayvel fújjuk át.

2. Bohém esküvői frizura

A bohém esküvői frizurákban az a legjobb, hogy nem kell tökéletesnek lenniük. Bájuk a lezserségükben, valamint az őket díszítő kiegészítőkben, például a virágkoszorúkban rejlik.

Így készül:
 1. A hajat egy hővédősprayvel készítsük elő, és különböző vastagságú tincsekre szedve hajsütővassal vagy hajvasalóval hullámosítsuk.
 2. Hagyjuk kihűlni a loknikat, és egy rugalmas tartást adó hajlakkal fújjuk át őket.
 3. Ezt követően egy ritka fogú fésűvel vagy az ujjainkkal lazítsuk fel őket, majd szórjunk rájuk egy kevés hajpúdert, és hajlakkal formázzuk a kívánt formára.
 4. Végezetül helyezzünk fel a frizurára egy (szárított) virágkoszorút.

3. Romantikus esküvői frizura

A félig feltűzött esküvői frizura tökéletes minden menyasszonynak, aki nem feltűzött, és nem is leengedett hajjal szeretne az oltár elé járulni. Nem mellékesen ez a különleges frizura igazán romantikus hatást is kelt.

Így készül:
 1. A hajat hővédősprayvel készítsük elő, majd a különböző vastagságú tincseket egy hajsütővas vagy egy hajvasaló segítségével hullámosítsuk.
 2. A fej felső részén lévő hajszálak töveihez szórjunk némi hajpúdert (ez volument ad), és a hullámokat egy nagy fogú fésűvel vagy az ujjainkkal lazítsuk fel.
 3. Húzzunk egy oldalválasztékot, és az egész felső részt a forgó magasságáig hajgumival fogjuk össze egy copfba – a széleken húzzunk ki néhány tincset (ezáltal lazább lesz az összhatás).
 4. A copfot több, vastagabb tincsre válasszuk szét, amiket fonjunk és/vagy csavarjunk be, majd hullámcsatokkal, valamint hajtűkkel tűzzük lazán a korábban elkészített főcopf köré úgy, hogy egy kis konty keletkezzen.
 5. Hajsprayvel és fénysprayvel fújjuk át a frizurát.

Az alábbi termékeket keresd a dm Online Shop-ban: