Active Beauty
Hajcsavaró: Így lesz tartós a hullámos frizura
Szöveg: Julia Schauer

Csavaros megoldások

Hajcsavaró: Így lesz tartós a hullámos frizura

Mindegy, hogy volumennövelés, elegánsan hullámos vagy rendezett csigákba ugró loknis frizura a cél: a dm üzleteiben kapható hajcsavarókkal könnyedén megalkothatod magadnak a hollywoodi filmekbe illő hajviseleteket.
Időtlen idők óta használják őket, és nem ok nélkül olyan kedveltek: a dm hajcsavarói bármilyen hosszúságú és stílusú frizurába álomloknikat varázsolnak. Renate Harrer dm minőségtréner elmagyarázza, hogy mire érdemes odafigyelni a dm hajcsavaróinak használatánál.

Fontos: minél nagyobb átmérőjűek a hajcsavarók, annál dúsabb hatást érhetsz el velük, minél kisebbek, annál karakteresebbek és csigásabbak lesznek a loknik. Diffúzorral pedig olyan hatásúvá varázsolhatod a loknijaidat, mintha most léptél volna ki a fodrászat ajtaján.


Hajcsavarás: Tedd & ne tedd

Tedd: Varázsolj bele volument

Hajcsavarókkal megemelhetők a hajtövek, ami által optikailag dúsabbá válik az összhatás. Ehhez tekerd fel a tincseidet nagy átmérőjű hajcsavarókra, kivétel után pedig fixáld őket hajlakkal. Ez a technika felállítja a hajtöveket, és ezzel dúsabb hatásúvá teszi a frizurát. Ha tartósabb eredményre vágysz, akkor érdemes bedaueroltatnod a hajad. Visszatért a 1980-as évek trendje.


Tedd: Szépen csavard fel

Egy dolog különösen fontos: a végeket úgy tekerd rá a hajcsavaróra, hogy ne törjenek meg. A kívánt eredménytől függően befelé és kifelé is csavarhatod őket: a hajtövek megemeléséhez befelé ajánlott, ha viszont a fejtetőn laposabb frizurát szeretnél készíteni, akkor kifelé célszerű felcsavarnod.

Tedd: Használj meleg hajcsavarót

Ha gyorsan szeretnél szép hullámokra szert tenni: a melegíthető hajcsavarók a száraz hajat gyorsan és kíméletesen formázzák meg. Renate Harrer dm minőségtréner nem tanácsolja a csavarókat éjszakára a hajunkban hagyni, mert reggelre a haj kevésbé jól formázhatóvá válik, és az is lehet, hogy nem szárad meg teljesen. A meleg csavarók használatával ez a veszély nem fenyeget minket. Szép loknik azonban hő nélkül is készíthetők.


Ne tedd: Ne felejts el formázó terméket használni

Hajhab, hajlakk vagy formázó krém nélkül a legjobb hajcsavarókkal se fogod elérni a célodat. Ezek a készítmények abban segítenek, hogy a megformázott haj a lehető legtovább hullámos vagy göndör maradjon. Fontos: a formázó terméket a hajtípushoz ajánlott megválasztani. A meleg csavarós formázáshoz érdemes hővédőt tartalmazó terméket használni, ugyanúgy, mint a hajvasalóval történő hullámosításhoz is.

Ne tedd: Ne használj túl sok terméket

A hajcsavaró óvatos kivétele után Renate Harrer dm minőségtréner azt tanácsolja, hogy a frizurát egészen gyengéden lazítsuk fel, majd hajspray-vel fixáljuk. Amire ennél érdemes odafigyelni: „Ne fújjunk rá túl sok lakkot, különben a haj természetellenes és merev hatású lesz. A loknik fixálására azok a termékek a legalkalmasabbak, amelyeket speciálisan hullámokhoz vagy rugalmas tartáshoz fejlesztettek ki.”

Ne tedd: Ne tépd ki a hajadból a hajcsavarót

„A csavarókat nagyon óvatosan kell kivenni” – mondja Renate Harrer. „A dm öntapadós hajcsavaróit főleg nem szabad egyszerűen csak kihúzni a hajból, mert azzal károsíthatjuk azt.” Ezenkívül így a hullámos vagy göndör loknikból szó szerint kihúzzuk a rugalmasságukat. Ezért azokkal a mozdulatokkal bontsd ki a hajad, amikkel felcsavartad.