Active Beauty
Mit tehetsz a statikus tincsek ellen?

7 tipp a „szálló” hajra

Mit tehetsz a statikus tincsek ellen?

A statikus haj jelenséggel leginkább a hidegebb évszakokban találkozunk. Az alább 7 tippnek hála azonban többé nem fognak égnek állni a hajszálaink.

Mitől lesz statikus a haj?
A hideg évszakokban gyakran figyelhető meg, hogy elektromossá válik, és mindenfelé száll a hajunk. Ez leginkább a nagy hőmérséklet-különbségnek köszönhető, hiszen míg a szabadban hideg van, addig otthon vagy az irodában a fűtésnek hála sokkal melegebb a levegő. Ennek következtében kiszárad a haj, a szárazabb levegő miatt pedig még nehezebben tudnak megszabadulni a hajszálak a töltöttségtől.

Milyen hajtípusok érintettek?
Teljesen lényegtelen, hogy barna, szőke, fekete vagy vörös hajad van, a hajszínből nem derül ki, hogy a hajszálaid hajlamosak-e az elektromos feltöltődésre. A hajszálak állapota viszont már nagy hatással van rá, ugyanis a vékonyszálú és száraz tincsek sokkal előbb lesznek statikusak, mivel azok nehezebben tudják leadni a töltöttséget. Ezzel ellentétben a zsíros és nedves haj sokkal lassabban vagy egyáltalán nem lesz statikus.
 

Rizsvíz: Mit ad a hajnak?


1. tipp – Megfelelő ápolás
Ősszel és télen több nedvességre és ápolásra van szüksége a hajszálaknak, emiatt rendszeresen használj balzsamot és pakolást. Ezáltal elegendő nedvességgel látod el a tincseidet, így sokat tehetsz a statikus haj ellen.

2. tipp – Anti frizz hajspray
Fújj egy keveset az anti frizz hajspray-ből a kefédre, majd fésüld át vele a hajadat. Ezáltal megakadályozod, hogy a hajszálaid égnek álljanak, mindezt úgy, hogy közben nem is ragadnak össze.
 
3. tipp – Kézkrém
Ha épp nincs kéznél hajspray, akkor a kézkrém is a segítségedre lehet. Tegyél egy borsónyi adagot a tenyeredbe, kend szét, majd dörzsöld át vele a tincseidet.

4. tipp – Ionizáló hajszárító
Ezek a típusú hajszárítók negatív töltetű részecskékkel gazdagítják a hajszálakat, ezáltal egyensúlyba hozva azok elektron háztartását. Egy jó minőségű hajszárító továbbá nem fúj túl meleg levegőt, azaz kevésbé szárítja ki a hajat, ezzel is tesz a haj statikussá válása ellen.
 

A keratinos hajkezelés


5. tipp – Megfelelő ruházat
Már Te is biztosan tapasztaltad, hogy egy pulóver felvétele után égnek állt a hajad. Ez a pulcsi anyagának köszönhető. Ha kerülöd a poliészterből készült ruhadarabokat vagy műanyag talpú cipőket, ritkábban töltődnek fel a hajszálaid.

6. tipp – Nedves levegő
Egy párásítóval szintén sokat tehetsz a statikus haj ellen, ugyanis a magas páratartalom is a „szálló” haj ellenfele.

7. tipp – Szárító kendő
A szárító kendők nem csak a ruhák elektromos feltöltődését akadályozzák meg, hanem a hajadét is. Ehhez simítsd át vele a fejedet, és máris megtapasztalhatod ennek a trükknek a hatását.