Active Beauty
Íme, egy trendi frizura, ami mindenkinek jól áll: kitty cut

Macskalázban égünk

Íme, egy trendi frizura, ami mindenkinek jól áll: kitty cut

A trendfrizurák terén ismét állati jó újdonságok érkeztek! 2024-ben a macskarajongók örülhetnek, ugyanis a legújabb trend a kitty cut, ami a minimalista fortélyainak, a rendkívül egyszerű formázásának és a laza finisnek köszönheti sikerét. Eláruljuk, hogy pontosan milyen ez a frizura, és hogyan kell megalkotni.

Mi jellemzi a kitty cutot?

A kitty cut egy fokkal vadabb a sima bobnál, azonban nem annyira kócos, mint a wolf cut. A kitty cutot – elődjéhez, a wolf cuthoz hasonlóan – a 70-es évek inspirálta. A legtöbb esetben vállig ér, amit némileg lépcsőzetesre vágnak. A végeredmény azonban egyáltalán nem annyira tépett, mint a wolf cutnál. Curtain bangs stílusú frufruval tudod tökéletesíteni ezt a modern, dús, enyhén retró hatású frizurát.

Kinek áll jól ez a frizura?

A long bobhoz hasonlóan a kitty cutot bárki viselheti. Miért? Mert bármilyen arcformához és hajszerkezethez illik. A nagyon vékony haj a vágásnak köszönhetően dúsabb lesz, míg vastagszálú haj esetén előnyödre válnak a lágy fokozatok.

Hogyan kell a kitty cutot formázni?

Akkor éred el a legjobb eredményt, ha fejjel lefelé szárítod meg a hajad, méghozzá egy körkefe segítségével. Ehhez először oszlass el némi texturáló sprayt a hajadban. Ha nem szeretnél mindenáron hajszárítót használni, akkor a levegőn is hagyhatod megszáradni a hajad. Ebben az esetben is ajánlott egy textúrát adó termékre bíznod tincseidet, például egy szárazsamponra, aminek volumennövelő hatása van.


Tipp: a kitty cut akkor mutat a legjobban, ha van pár világosabb tincsed.

Íme, pár macskás inspiráció a netről

Ha Instagramon vagy TikTokon beírod a keresőbe a „kitty cut” kifejezést, akkor számos inspiráló képet és videót találsz. A legjobb az egészben, hogy TikTokon rengeteg olyan videó is van, amelyekben hajformázási tippeket adnak.


Következzen öt rendkívül trendi megjelenés: