Active Beauty
Ezek lesznek 2024 trendfrizurái és új hajszínei!
Szöveg: Astrid Doppler, Theresa Haidinger

Inspiráció

Ezek lesznek 2024 trendfrizurái és új hajszínei!

Helmut Maier minőségellenőr és a dm kreatív csapatának vezetője bemutatja a dm 2024-es inspiráló kollekcióját. Továbbá elárulja, hogy milyen vágások, színek és hajformázások trendik – a Rachel-vágástól a modern shag frizuráig.

2024 trendfrizurái: pillangó hajvágás hullámokkal

„A pillangó hajvágás egy nagyon izgalmas viselet hosszú haj esetén. Ennél a frizuránál a haj első része lépcsőzetesre van vágva, a hajvégek pedig dúsak” – mondja Helmut Maier. „A természetes highlightok hatására úgy fognak kinézni a tincseid, mintha a nap szívta volna ki azokat.” A hajformázásban a Z-generáció köszön vissza: a hosszú és egészséges hajnak hála garantált a glamúr hatás, a 90-es évek stílusában beszárított tincsek pedig a víz hullámzását szimbolizálják. Az XXL-lófarokhoz először fogd össze a hajad egy erős gumival, majd egy tinccsel tekerd azt körbe.

A progresszív francia bob

Idén a klasszikus bob modernebb változata lesz trendi – egy undercuttal, erősen lépcsőzetesre vágott tincsekkel és rövid frufruval. „Ez a stílusú frizura mindenkinek jól áll, kivéve a nagyon szögletes arccal rendelkezőket” – magyarázza Maier. „A rövid frufrut lehet hosszabban is hordani.” A Pantone év színe, a ’Peach Fuzz’ azoknak a merész és stílusos nőknek tökéletes választás, akiknek a természetes hajszíne világosbarna vagy szőke. Hajformázási tipp: először egy körkefe segítségével szárítsd meg a hajad, szükség esetén használj utána egy hajvasalót is, a szálló hajszálakat pedig kezeld egy anti-frizz szérummal.

Változatos frizura tüzes tincsekkel hosszú hajúaknak

Für alle Langhaarmädchen, die gerne ihre Mähne behalten, aber ab und zu umstylen möchten, gibt es
jetzt den modernen ‚Razor-Schnitt‘ mit farbigen Extensions. „Hier werden mit gezielter Schnittsetzung
Minden olyan hosszú hajú lánynak, aki nem szeretné levágatni a haját, de néha vágyik valami változásra, a most rendkívül trendi ’razor-vágást’ ajánljuk, méghozzá színes hajhosszabbításokkal. „Ebben az esetben célzottan vágják különböző hosszúságúra a tincseket, méghozzá egy borotvakéssel” – magyarázza Maier. „A színnek és a formázásnak köszönhetően feltűnő lesz a végeredmény.” Első lépésként kiszőkítik a hajat, ami főleg a hideg típusoknak áll jól. Ha szépen. lassan szeretnéd magad hozzászoktatni ehhez a frizurához, akkor nyugodtan válassz lágyabb árnyalatokat – például epret.”

A 90-es évekbeli Rachel-cut

„A legendás ’Rachel-cut’ visszatért a 90-es évekből” – mondja boldogan Maier. „Újraértelmezve és egy rendkívül trendi barna árnyalatban majdnem minden, vállig érő hajú nőnek remekül áll.” Különlegessége, hogy modern a lépcsőzetesen vágott longbobot kombinálja egy hosszú frufruval, és a barna hideg és meleg árnyalataival.” A ’Tousled 90-es évekbelii konty’ a frizura az esti változata. Ehhez egy lendítéssel csavard be a hajad, és rögzítsd egy csattal.

Göndör hajú lányoknak: curly expression

A göndör fürtök továbbra is trendik, és különféle változatokban mutatkoznak: „A göndör tincsek természetes esését figyelembe véve vágják ezt a típusú frizurát. A természetes hatású tincsek meg jobban kiemelik a hullámokat – mindazok számára optimális, akik önbizalommal viselik a göndör fürtjeiket” – mondja Maier. Hajformázási tipp otthonra: a törölközőszáraz hajat egy diffúzorral szárítsd meg, méghozzá úgy, hogy közben mindig hagyd kihűlni a tincseidet, majd végezetül dolgozz bele egy finish terméket, és már ne fésüld át a hajad.

2024 trendfrizurái: a modern shag

Ehhez a lépcsőzetesen vágott frizurához, amihez hosszú frufru dukál, egy természetes szőke árnyalat illik. A ’Root-Shadow-Blond’-technika miatt sötétebb a hajtő, ami mélységet ad a hajnak. „A shag tökéletesen alkalmas vékony és középerős hajhoz. A lépcsős tincseket úgy érik el, hogy a rétegeket az egész hajra C-alakban vágják” – mondja Maier. „Hajformázási tipp: a textúrát adó termékeket dolgozd bele a hajba, szárítsd meg egy diffúzorral, a frufrut pedig egy körkefével szárítsd simára, ezáltal légies hatást érsz el. Egy hajvasalónak hála és lófarokba kötve pillanatokon belül máshogy tudod viselni a shaget.”

Kedvenc hajformázóink a dm kínálatában: