Active Beauty
Szőke haj: így hordjuk 2024-ben
Szöveg: Theresa Haidinger

Inspirációk

Szőke haj: így hordjuk 2024-ben

A szőke örökre nagy kedvenc marad. Helmut Maier az osztrák dm fodrászszalonok minőségellenőre elárulta, hogyan viselheted idén trendin a szőke hajat.

Ezek 2024 trendfrizurái szőke hajra

Helmut Maier kreatív csapatával együtt megalkotta a 2024-es hajtrendeket, melyek közt megtalálhatók a legtrendibb frizurák ragyogóan szőke hajhoz. Frizurák, szőke árnyalatok és festési technikák – eláruljuk, hogy mi a trend!

Változtatható frizura hosszú hajhoz: szőke haj tüzes póthajjal

Minden hosszú hajú lány, aki nem szeretné levágatni a fürtjeit, de azért néha-néha vágyik valami újra, örülhet most, ugyanis érkezik a „razor-vágás” színes póthajjal. „Ebben az esetben a borotvakéssel célzottan, különböző hosszúságúra kell vágni a hajat” – magyarázza Maier. „A szín és a forma modern, a felhasznált póthaj pedig a ragyogó narancssárga-vörös árnyalatával még különlegesebbé varázsolja a frizurát. A hajat először egy természetes, semleges világos szőkére kell befesteni, ami főleg a hideg bőrtónushoz passzol.” Ha nem szeretnél azonnal nagyon feltűnő színeket, akkor először lágyabb árnyalatokkal próbálkozz – például eperrel.

Modern shag

Ezt a lépcsőzetesen vágott frizurát, amihez hosszú frufru dukál, „Bottle Neck Bangs”-nek is hívják, és zömében természetes szőke hajjal viselik. „A „Root-shadow-blond” technikával a hajtőnél sötétebb a szín, mélységet adva ezzel a frizurának” – magyarázza Maier. „A shag vékonyszálú és középeros haj esetén bizonyul jó választásnak. A lépcsőzetes vágást úgy érik el, hogy a rétegeket az egész hajra C-alakban vágják.” Formázási tipp: dolgozz bele a hajadba egy textúrát adó készítményt, szárítsd meg egy diffúzor segítségével, a frufrut pedig egy körkefével szárítsd simára, ezáltal légies hatása lesz a frizurádnak. Egy hajvasalóval és egy lófarokkal pillanatokon belül meg tudod változtatni.

Ezek a szőke árnyalatok trendik 2024-ben

  • Nude szőke: Ez a letisztult, semleges árnyalat tökéletes választás a sápadtabb bőrszínnel rendelkezők számára, akik a platinaszőkétől úgy néznek ki, mintha betegek lennének. A természetes finis érdekében az eredetinél maximum három árnyalattal lehet világosabb a szín – a tökéletes árnyalat tehát függ a természetes hajszínedtől.
  • Bézs szőke: Ha a bőrödnek arany vagy olíva beütése van, akkor egy matt bézs szőke lehet a jó választás számodra. Ez a természetes árnyalat a méz- és a hamuszőke között helyezkedik el.
  • Hamuszőke: Ez a rideg, elegáns szín tökéletesen illik a hideg bőrtónushoz. A hamuszőkét viselheted nagyon világos, de rendkívül sötét árnyalatban is. Ennél a szőkénél fontos a rendszeres ápolás ezüst samponnal és különféle pakolásokkal.
  • Meleg borostyán szőke: A meleg bőrtónussal rendelkezők számára ideális választás a borostyán szőke. A barna szemek ragyognak a hajban található aranypigmenteknek hála. Annak érdekében, hogy a szőke mindig szép legyen, elengedhetetlen a megfelelő ápolás. Ellenkező esetben sárgás és ápolatlan hatást kelthet.

Ezek a szőke festési technikák kedveltek 2024-ben

  • Monokróm: Ennél ugyanaz a szőke árnyalat köszön vissza a hajtőtől a hajvégekig. 2024-ben ez a festési technika az egyik legkedveltebb. A divatheteken is több modellnél megfigyelhető volt (például Onitsuka Tigernél).
  • Skandináv hajvonal: Ennél a technikánál csak az arc körül található babahajat szőkítik ki. A haj többi részét nem szükséges világosítani, ugyanis a skandináv hajvonalnak köszönhetően automatikusan szőkébbnek tűnnek a tincsek.

A szőke haj ápolásához a dm-ben is számtalan terméket találsz: