Active Beauty
Hajvédő praktikák a nyári hőség idejére

Ápolt tincsek a vízparton

Hajvédő praktikák a nyári hőség idejére

A nyári hőség nem csupán a testünket, de a hajszálainkat is próbára teszi, így azok ápolására is fokozott figyelmet kell szentelnünk. Erre hoztuk az alábbi tippeket.

Kiszáradás elleni védelem
A hajszálak 15 százalékban vízből állnak. A meleg és a napsütés hatására ez a nedvességtartalom csökkenni kezd a párolgás miatt, így könnyen kiszáradhatnak a tincseid. Épp ezért annyira fontos, hogy fokozottan figyelj a folyadékbevitelre, hogy a tested minden apró szegletébe eljusson a számára olyan fontos víz – így a hajkoronádba is. Ezen kívül viselj kalapot, kendőt vagy akár csak egy baseballsapkát, ha a szabadban tartózkodsz, így nem csupán trendi leszel, de még a hajadat is óvod.

HAJÁPOLÁSI MÍTOSZOK: IGAZAK VAGY SEM?Kerüld a forró levegőt
Ha már egész nap meleg és napsütés éri a hajadat, legalább kerüld a hajszárítást, hajvasalást és göndörítést, hiszen ezekkel csak további sokknak teszed ki a hajszálaidat. Hajmosás után inkább hagyd a levegőn megszáradni, vagy készíts egy laza kontyot. Utóbbitól szép hullámos lesz a hajad. Ha nem bírod letenni a hajszárítót, akkor sem kell kétségbeesned, egyszerűen állítsd a legalacsonyabb hőfokra a készüléket.
A megfelelő hajgumi
Ha hosszú a hajad, akkor a nyári melegben feltehetőleg gyakran viselsz copfot vagy kontyot. Ezzel nincs is semmi baj, mindössze a megfelelő hajgumi használatára kell figyelned. Mindig olyat válassz, amiben nincs semmilyen fém, ugyanis az kárt tehet a hajszálaidban, akár ki is tépheti azokat. A speciális spirálformájú hajgumik tökéletes választásnak bizonyulnak, ugyanis akár egész napos viselet után sem hagynak nyomot a tincseiden. Sőt mi több, a nedves hajat is kímélik.

ÍGY ÁPOLJUK ALMAECETTEL ÉS TÖKKEL A HAJUNKAT


Úszás, fürdés után hajmosás
A klór és a tengeri só kárt tesznek a hajban, méghozzá úgy, hogy kiszárítják azt. Sőt, a klór még meg is változtathatja a szőke haj árnyalatát. Épp ezért annyira fontos, hogy úszás és strandolás után mindig alaposan mosd meg a hajadat. Erre a célra egy gazdagabb terméket válassz, méghozzá olyat, ami nedvességgel és UV-védelemmel is ellátja a hajkoronádat.

Hajpakolás
Hetente egyszer ápold a tincseidet egy hajpakolással, ami ellátja a hajadat a szükséges tápanyagokkal, és a regenerációt is segíti. Miután felkented a pakolást, tekerd körbe a hajadat egy törölközővel, hiszen ezzel érdemben fokozhatod készítmény hatékonyságát.