Active Beauty
Búzacsíra-olajat a hajnak!
Szöveg: Sándor Alexandra

Természetes hajápolás

Búzacsíra-olajat a hajnak!

A hajtincseid egy kis plusz ápolásért kiáltanak? Nyomot hagyott rajtuk a szárítás, a formázás, a festés, vagy esetleg megsínylették a durva fésű vagy kefe használatát? Tudunk rá egy igazi csodaszert, ami a természet ajándéka!


Miért jó a búzacsíra-olaj?


A hosszú láncú zsírsavakat tartalmazó búzacsíraolaj E-vitaminban és linolénsavban is gazdag. A búzakezdeményből – vagyis csírából – kinyert olaj igazi tápanyagbomba, ami helyileg alkalmazva tökéletes fegyver a haj nedvességtartalmának helyreállítására és megtartására, a sérülések utáni regenerációra és a tincsek erősítésére, fényesítésére. „Folyékony aranynak” is szokás hívni, mert a legbőségesebb természetes E-vitamin forrásnak számít, a linolénsav pedig még a hajhagymák megerősítésében is segít.

Nem csak száraz, igénybe vett hajra


A száraz és igénybe vett haj különös ápolást igényel. A búzacsíraolaj tökéletesen alkalmas erre. Bár hatása elsősorban sérült és vékony szálú hajnál látványos, a vastagabb szálak megszelídítésében is sokat segíthet – sőt, gyakorlatilag bármilyen hajtípusra eredményesen alkalmazható. Csak zsíros haj esetén érdemes egy kicsit óvatosabban bánni vele, nehogy a gazdag textúrája elnehezítse a tincseket.


Regenerálás és megelőzés egyszerre


A búzacsíraolaj legnagyobb előnye, hogy a benne található tápanyagok nemcsak a haj meglévő sérüléseit segítenek helyrehozni, hanem az újabbak keletkezését is megakadályozhatják. Az E-vitamin erőteljes antioxidánsként például alkalmas arra, hogy sejt szinten óvjon a káros környezeti hatásoktól. Persze, ez még nem jelenti azt, hogy a búzacsíraolaj használata mellett nyakra-főre jöhetnek a formázószerek és az intenzív hőhatás – a legjobb eredményt akkor érheted el, ha folyamatosan vigyázol a hajadra, s igyekszel minimalizálni a sérülést okozó tényezőket.

Milyen gyakran használható?


A búzacsíraolajat hozzákeverheted a kedvenc hajbalzsamodhoz vagy hajpakolásodhoz, de akár önmagában is használhatod gyors és hatékony regeneráló kúraként. Attól függően, hogy milyen tápanyagpótlásra szorul a hajad, akár minden hajmosásnál bevetheted – míg mások heti vagy havi rendszerességgel szeretik használni a tökéletes eredmény érdekében.

Mikor nem ajánlott?


A búzacsíraolaj remekül használható együtt más összetevőkkel. Az egyetlen ellenjavallat a gabonaérzékenység lehet – ebben az esetben jobb más természetes csodaszer után nézned.