Active Beauty
2022 hajtrendjei – a cyber glow frizurától a buborékcopfig
Szöveg: Margret Hoffmann, Carolina Forstner

Trendkollekció

2022 hajtrendjei – a cyber glow frizurától a buborékcopfig

A kimosható pasztell árnyalatoktól a francia kontyba csavart természetes loknikig – Helmut Maier, a dm kreatív csapatának vezetője az alábbi interjúban minden részletet elárul 2022 frizuratrendjeiről.

2022 Frizura trendjei – a legfrissebb divat

Helmut Maier, a dm fodrászstúdió kreatív teamjének vezetője, csapatával együtt megalkotta 2022 frizuratrendjeit. Helmut Maier az active beautynak adott interjújában elmagyarázza, miben áll ezen frizurák különlegessége, kinek állnak jól, és hogy sikerül otthon megformázni őket.

Active Beauty: Milyen a „cyber glow” frizura?

Helmut Maier: A frizura alapja az egyik klasszikus fazon, a bob. Minden hajszálat bob hosszúságúra vágunk úgy, hogy az előre enyhén hosszabbodjon. Mi a modellünknek állig érő bobot vágtunk. Ehhez egy egyenes frufrut passzítottunk. A Vouge Collections szerint az egyenes frufru a 2022-es év egyik nagy kedvence lesz. Ez a fazon a klasszikust kombinálja a trendivel – a bobot az egyenes frufruval.

Kinek áll jól a „cyber glow” bob?

A bob egy klasszikus, ami jóformán mindenkinek jól áll, és a fiataltól az idősig mindenki viselheti. Azonban nagyon kerek arcformához nem ajánlom. Ez a trendi frizura vékonyszálú-középvastag egyenes hajból a legjobban elkészíthető.

Hogy kerülnek rá a pasztell árnyalatok?

A szőkített, hűvösebb alapot lágy szivárványszínű tincsek dobják fel. A szőkítés tartós, a tincseket pedig direkt színező pigmentekkel „festjük” be, amik újra kimoshatók.

Mutassa be kérem az „awakening glow” trendstílust!


Az awakening glow a hosszú haj megformázásához ad inspirációt. A frizura enyhén lépcsőzetesre vágott, és természetes választékkal viselendő. Ezt a stílust a visszafogott színárnyalatok teszik különlegessé és ragyogóvá. A játékos összhatású, lágy esésű frizurához egy hajsütővassal vagy egy hajvasalóval hullámosítsuk a hajunkat, majd ezeket a hullámokat az ujjainkkal vagy egy hajkefével igazítsuk tetszés szerinti formára. Az enyhén lépcsőzetes vágásnak köszönhetően dúsnak és könnyűnek hat a frizura.

Magyarázza el kérem lépésről-lépésre a buborékcopf elkészítését!

  • Fésüld át a hajad – fejjel lefelé egy hajkefével.
  • Fogd össze, és fixáld a lófarkat egy hajgumival.
  • A copfot fújd át az OSIS+ „Texture Craft Dry Texture Spray”-vel, hogy könnyebben formázhatóbbá váljon.
  • A hajgumira tekerj rá egy hajtincset, majd rögzítsd hajtűkkel.
  • A copfot gumizd meg azonos távolságokra egymástól.
  • Fújd be a hajad az OSIS+ „Soft Dust Volumenpuder”-rével.
  • Húzogasd lazára az egyes részeket.
  • Végezetül fixáld az egészet hajspray-vel.

Természetes ragyogás – 2022 frizuratrendje természetes göndör hajhoz

Hogyan írná le a natural glow lookot?

A natural glow egy erősen lépcsőzetesre vágott fazon, aminek köszönhetően egy különleges forma jön létre nagy volumennel. Ez a stílus – ebben a formában – csak természetesen göndör vagy dauerolt hajból elkészíthető. A vadóc loknik és a frufru kombinációja adja a 2022-es év egyik legdivatosabb frizuráját. Ez a stílus mindenkinek jól áll, aki készen áll arra, hogy ennyi természetességet sugározzon.

Hogyan készíthetek ebből a frizurából francia kontyot?

A göndör hajat diffúzorral szárítsuk meg, és az ujjainkkal „gyúrjuk” formára. Akár úgy, hogy közben előredöntjük a fejünket. Csupán arra vigyázzunk, hogy ne legyen túl vad a végeredmény. Mi előszeretettel alkalmazzuk a „stop & blow” technikát. A hajszárítót szárítás közben időről-időre kikapcsoljuk, s így a hűlés folyamata fixálja a loknikat.
A gyakorlottak egy mozdulattal francia konytot csavarhatnak belőle. Ehhez csupán egyet kell csavarni a hajon, majd azt hajtűkkel, valamint hajsprayvel fixálni. A frizura egy egyszerű verziójának elkészítéséhez videós segédletet is nyújtunk. Ennél a változatnál egy hajcsattal csatoljuk fel a hajat, és úgy fixáljuk.

A fényes haj egészséges hatású és nagyon attraktív, ugyanis a csillogó hajkorona az egész fellépést frissebbé és ápoltabbá teszi, és a harmatosan ragyogó arcbőr is szépen érvényesül mellette. A hajszálak azonban nem maguktól csillognak, csak a fény tükröződik rajtuk

Ehhez a ragyogáshoz a hajszálak felszínének simának kell lennie. „Mert csak akkor verik vissza a rájuk eső fényt, ha ép a felszínük, és a hajrostok szépen egymáson fekszenek. Ettől válnak ragyogóvá a fürtök” – mondja Renate Harrer, a dm minőségtrénere.