Active Beauty
Manifesztálás: Így válnak valóra az álmaid

A hold mágiája

Manifesztálás: Így válnak valóra az álmaid

A Hold segít önmagunk és legvakmerőbb álmaink megvalósításában – de vajon hogyan? Merülj el velünk a manifesztálás mágikus világában!
 
Bizonytalan időkben sokan újra elkezdenek figyelni a saját belső hangjukra, és megpróbálnak figyelmesebben élni. Nem csoda, hogy a modern spiritualitás a virágkorát éli: a füstölők, mantrák és társaik segítenek az elme lecsendesítésben és a befelé figyelésben. A Hold különösen fontos szerepet játszik az új spirituális mozgalomban.

Nem véletlenül, mondja Lori Haberkorn modern asztrológiai tanácsadó, a „A hold arany mágiája. Így segít az ereje a céljaid elérésében” (Ullstein Kiadó) c. könyv szerzője. Az írónő többek között arra világít rá, hogy a Hold szinte az összes újlatin nyelvben nőnemű főnév – ami szerinte azt az elméletet támasztja alá, miszerint a Hold a női természetet szimbolizálja.

Az asztrológus szerint a nőkre erős hatással van a Hold, hiszen a női menstruációs ciklus és a teljes holdciklus egyaránt átlagosan 29,5 napig tart. Hogy segíthet a Hold és a Holddal való manifesztálás önmagunk kibontakoztatásában? Itt eláruljuk.

Mit is jelent pontosan a manifesztáció?

A manifesztálás azt jelenti, hogy felfedjük önmagunkat, felfedünk valamit vagy láthatóvá válik valami/láthatóvá teszünk valamit. Manifesztáláskor a saját álmainkkal, vágyainkkal és életcéljainkkal foglalkozunk, és hagyjuk őket megvalósulni. A képlet egyszerű: gondolat + érzés + aktív cselekvés = manifesztáció. Ez elsőre némileg elvontan hangzik, valójában mégis nagyon egyszerű. Csak némi gyakorlás és a megfelelő útmutatás szükséges hozzá.


Így kell jól manifesztálni: az előkészítés

Egy szép manifesztációs rituálé tökéletes időpontja az újhold napja, a hónap legnőiesebb napja és az új holdhónap kezdete. A manifesztálás azonban nem naphoz kötött, elméletileg bármelyik napon elvégezhetjük, tehát a vágyainkat bármikor elküldhetjük az univerzumnak.
A manifesztáláshoz elengedhetetlen a megfelelő hangulat és a megfelelő környezet. Fontos, hogy jól érezd magad közben: teremts hozzá különleges környezetet, tele pozitív rezgésekkel! Olyan eszközök, mint a gyertyák, füstölők, lámpák és tárgyak – például kristályok – segítségedre lehetnek benne. Készíts egy hálalistát, és tudatosítsd magadban, hogy már most mennyi szép dolog van az életedben. Aztán kezdheted is!


A manifesztáció menete


1. Vizualizáld a vágyadat & add át magad az érzéseknek

Mi a szíved vágya? Mely célok elérése tenne hihetetlenül boldoggá? Képzeld el a vágyott szituációt olyan valóságosan, amennyire csak tudod. Fesd le az álmaidat a belső szemed előtt, és helyezkedj bele az érzésbe, ami a vizualizáció által születik. Képzeld el, milyen érzés az álmaid munkáját végezni, az álompartneredet a karjaidba venni, vagy mezítláb az új házad kertjének füvén állni.
 

2. Elengedés bizalommal és hálával

A manifesztáció varázsszava a bizalom! Miután mindezt megélted, itt az ideje átadni a vágyaidat a hálának és bizalomnak. Engedd el őket, és ne rágódj azon, hogy hogyan fog mindez működni! Ha például online vásárolsz valamit, akkor is bízol benne, hogy a futár belátható időn belül csenget, és átadja Neked a csomagot. Ne ragadj benne a „hogyan”-ban, hanem vedd le kicsit a kezed a „megrendeléseidről”, és várakozással nézz annak elébe, ami jön. 


3. Tégy lépéseket a változás irányába

Az új élet nem fog csak úgy az öledbe pottyanni. Ha mindig ugyanazt csinálod, nem tud a változás megérkezni az életedbe. Tehát: Cselekedj, és tedd meg az egyik lépést a másik után a céljaid irányába! A kavicsot magunknak kell elindítani a lejtőn lefelé. Így mutatjuk meg az univerzumnak és önmagunknak, hogy valóban készen állunk a céljaink megvalósítására.
 

4. Hozz boldogságpillanatokat a mindennapokba

A vizualizáció által már megtapasztaltad, milyen érzés, ha valóra válnak az álmaid. Ezt a boldogságérzést mostantól rendszeresen idézd fel magadban, és bízz abban, hogy a vágyaid hamarosan valóban valósággá fognak válni. Minden nap emlékeztesd magad a céljaidra! Ebben egy vision board is segítségedre lehet. Minél gyakrabban elhozod a vágyott jövő érzéseit a mostba, és minél több lépést teszel az irányába, annál sikeresebb leszel a céljaid elérésében.