Active Beauty
Super bowl 2024: 7 nagyon jó ok, hogy idén miért kövesd Te is figyelemmel

Vigyázz, kész, rajt!

Super bowl 2024: 7 nagyon jó ok, hogy idén miért kövesd Te is figyelemmel

Ha most azt gondolod, hogy semmi közöd nincs a Super Bowlhoz, akkor csak egyet mondhatunk: tévedsz! Ez a sportesemény, ami az egyik leglátványosabb show-t kínálja félidőben, egy rendkívül változatos programmal vár.

A Super Bowl jelentősége

A Super Bowl az NFL (National Football League), vagyis az amerikai foci döntője, amit a világnak egyik leglátványosabb fináléjaként tartanak számon, az amerikaiaknak pedig a második legfontosabb nap az évben a hálaadás mellett. A Statista szerint tavaly 113 millió ember követte figyelemmel az amerikai tévécsatornákon – ez a Super Bowl történelmének legmagasabb nézettsége.

A kifejezés egyébként egy gyerekjátékból ered, az úgynevezett „Super Ball”-ból. 1967-ben Lamar Hunt, a Kansas City Chiefs akkori tulajdonosa nevezte így el a játékot. Két évvel később az egész NFL-ben hivatalosan is a Super Bowl nevet kapta a szezonzáró esemény.

Idén 58. alkalommal tartják meg, méghozzá február 11-én a Las Vegas-i Allegiant stadionban. Magyarországon az Arena4+ tévécsatornán tudod élőben figyelemmel kísérni. A fő ok, amiért a döntőt nem csupán a sport szerelmesei nézik, hanem mindenki más is: a legendás félidei show. A zeneipar világsztárjai a leglátványosabb fellépésükkel kápráztatják el a nézőket. Az elmúlt tíz évben az alábbi zenészek léptek fel a szünetben:

  • 2014: Bruno Mars és a Red Hot Chili Peppers
  • 2015: Katy Perry, Lenny Kravitz és Missy Elliott
  • 2016: Coldplay és Bruno Mars, Beyoncé és Mark Ronson
  • 2017: Lady Gaga
  • 2018: Justin Timberlake
  • 2019: Maroon 5
  • 2020: Shakira und Jennifer Lopez
  • 2021: The Weeknd
  • 2022: Dr. Der, Eminem, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Mary J. Blige és 50 Cent
  • 2023: Rihanna

Idén az R&B énekes, Usher álma válik valóra a Super Bowl félidei show-ja kapcsán.

Hét tényleg nagyon jó okunk is van, hogy idén Te is megünnepeld a Super Bowlt

Nem muszáj NFL vagy Usher rajongónak lenned ahhoz, hogy legalább a tévén keresztül kövesd a február 11-én megrendezésre kerülő eseményt. Számos más meggyőző ok is van arra, hogy magával ragadjon ez az őrület:

1. Hamburger, nachos, hagymakarika és társaik: a Super Bowl a tökéletes alkalom arra, hogy egy egész estén át amerikai finomságokat egyél. Még a téli grillezés is megengedett.
2. Végre ébren lehetsz egész éjszaka! Mivel az élő közvetítés hazánkban az éjszakai órákban van, ez egy tökéletes alkalom arra, hogy pizsamapartit szervezz.
3. Kick-off, touchdown, safety pont – az amerikai footballban rengeteg szabály és szakkifejezés van. Új dolgokat tanulni pedig mindig remek szórakozás, hiszen ezzel tágítod a látókörödet.
4. Koncert a nappaliban: a félidei showra a művészek mindig valami nagyon különlegeset találnak ki, hiszen céljuk, hogy egy olyan új oldalukról mutassák meg magukat, amit még nem ismert a világ.
5. Számos cég arra használja fel a szüneteket a döntőben, hogy a lehető legjobb időpontban adja le a reklámjukat, így növelve a márkaismertségüket. Az eredmény: rendkívül egyedi és vicces rövidfilmek, melyektől még szórakoztatóbb a közvetítés.
6. Football-bingó: aa a vendégeidnek plusz programmal szeretnél kedveskedni, akkor egy játékokat is kitalálhatsz a Super Bowlra. Az egyik legkedveltebb a football-bingó. Az interneten számos sablont találsz hozzá.
7. Jelmezbuli! Azok számára, akik szeretnek beöltözni, erre egy remek alkalmat biztosít a Super Bowl. Felvehetnek túlméretes mezeket, és a jellegzetes „Black Eye“-t is az arcukra sminkelhetik – vagyis egy fekete vastag csíkot a szem alá.