Active Beauty
Napindító tippek a lelkednek
Szöveg: Sándor Alexandra

Tudatos reggelek

Napindító tippek a lelkednek

Biztos észrevetted már, hogy a reggeled az egész napodat meghatározza. Itt az ideje, hogy élj az ebben rejlő lehetőséggel, és minden napot úgy kezdj, hogy igazán jólessen a lelkednek.

Egészséges reggeli


Tudtad, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése? Nem véletlenül tartották úgy az elődeink, hogy „reggelizz úgy, mint egy király”. Az ébredés után bevitt táplálék ugyanis megalapozhatja az energia- és a vércukorszinted. Érdemes rostokban, fehérjében és lassan felszívódó szénhidrátokban gazdag falatokat választanod. Ez akkor is érvényes, ha fogyni szeretnél néhány kilót – sőt, a megfelelő reggeli még a pluszkilók leadásában és az álomsúly megtartásában is segít.

Meditáció


A meditációhoz tulajdonképpen semmi extra kellék nem kell, csak te magad. Nincs más teendőd, mint egy bizonyos dologra, gondolatra vagy tevékenységre összpontosítani a teljes figyelmeddel. Van, aki az ágyban fekve szeret meditálni, míg mások egy kényelmes fotelben ülve, séta közben, esetleg a teázás vagy a kávézás rítusával egybekötve. A lényeg, hogy megtaláld azt a módot, ami számodra a legkellemesebb.


Megerősítések


Ha pozitív megerősítésekkel indítod a napod, akkor nagyobb önbizalommal és kiegyensúlyozottabban vágsz neki a kihívásoknak. Állj a tükör elé, és mondd ki határozott nyugalommal: képes vagyok rá, meg tudom csinálni! Bármilyen pozitív megerősítéssel, dicsérettel vagy bókkal tréningezheted az elmédet arra, hogy a siker és a boldogság legyen otthonos a számodra.

Edzés


A reggeli edzés – amellett, hogy energikusabbá tesz – hozzájárul, hogy máris sikerélménnyel indítsd a napot. Gondolj bele: még neki sem látsz a munkának és a napi rutinfeladataidnak, máris elmondhatod magadról, hogy véghez vittél valamit, méghozzá önállóan, a szabad akaratodból! Teljesen mindegy, milyen mozgásformát választasz: a lényeg, hogy boldogsághormonok termelődnek közben, és égeted a kalóriákat.

Igyál vizet!


A napi folyadékbevitelt érdemes már reggel megalapozni. Jó, ha közvetlenül ébredés után megiszol egy nagy pohár vizet, ami az anyagcsere-optimalizáló hatás érdekében akár citromos vagy lúgosított víz is lehet. Ha kávézol, akkor a presszó mellé is igyál egy kis vizet, mert a koffein folyadékot von el a szervezetedtől. Illetve figyelj arra, hogy a reggeli edzés ugyancsak növeli ilyenkor a folyadékszükségleted.