Active Beauty
A tökéletes szendvicsrecept a tavaszi piknikhez
Szöveg: Carolina Forstner, Rezept: Taverne Agency / Kitchen Trinity

Snack Attack!

A tökéletes szendvicsrecept a tavaszi piknikhez

Egy laktató szendvics akár főételként is megállja a helyét. A híres club szendvicsnek vagy amerikai unokatestvérének, a pastrami szendvicsnek megannyi rajongója van, ahogy valószínűleg a mi kedvencünkért is sokan fognak lelkesedni: ez a szendvics tojással, házi remulád mártással, fűszeres uborkával és ropogós salátával uzsonnaként, de akár könnyű ebédként is fogyasztható.


Szendvics recept: szendvics salátával és remulád mártással (12 darab)

A majonéz hozzávalói:

A majonéz elkészítése:

Válasszuk szét a tojásokat, majd habosítsuk ki a tojássárgájákat a mustárral és egy csipet sóval egy tálban egy habverő segítségével. A napraforgóolajat először cseppenként, majd pedig vékony sugárban állandó keverés mellett csorgassuk a tojássárgákhoz. Keverjük tovább addig, amíg krémes állagot nem kap. Végezetül ízesítsük a majonézt sóval, borssal és citromlével.

Ha gyorsnak kell lennünk: Tegyük a tojássárgákat, a mustárt és egy csipet sót egy magas edénybe, és keverjük össze őket egymással. Ezt követően tegyük a botmixer végét az edény aljára, és indítsuk el. Folyamatosan adagoljuk hozzá az olajat, amíg a keverék homogén masszává össze nem áll. Kevésbé izzasztó így a feladat, az eredmény pedig ugyanolyan tökéletes.

A szendvicsek hozzávalói:

  • 1 tojás
  • 1 mini római saláta
  • ½ csokor metélőhagyma
  • ½ csokor petrezselyem
  • 100 g cornichon (apró ecetes uborka)
  • 3 ek. kapribogyó
  • bors
  • édesnemes paprikapor
  • 12 szelet toast kenyér
  • 3 ek. sangó retek csíra

A szendvicsek elkészítése:

1. A remulád elkészítése

Főzzük keményre a tojást (10 perc alatt), tegyük hideg vízbe, pucoljuk meg, és vágjuk apróra. A salátát szedjük szét leveleire, öblítsük le, és rázzuk le róla a vizet. A metélőhagymát és a petrezselymet öblítsük le hideg vízzel, majd rázzuk le róluk a vizet, és aprítsuk fel őket. Vágjuk apróra a kapribogyót és a csemege uborkát. Keverjük a tojást, a fűszernövényeket, az uborkát és a kapribogyót a majonézhez. Fűszerezzük sóval, borssal és őrölt paprikával.

2. A szendvicsek összeállítása és tálalása

A toast szeleteket vastagon kenjük meg a remuláddal. Csipkedjük apróra a salátát, és oszlassuk el 6 szelet megkent kenyéren. A többi toast szeletet a remuládos felével fordítsuk a salátára, és nyomkodjuk rá. Vágjuk le a szendvicsek héját, és átlósan vágjuk félbe őket. Kínáljuk hozzájuk a csírát.

Tipp: a hobbipékek a szendvicskenyerüket maguk is elkészíthetik. Próbáld ki a saját sütésű kovászos kenyér és a fűszeres remulád mártás izgalmas kombinációját!