Active Beauty
Farsangi jelmezötlet a családnak
Szöveg: Sándor Alexandra

Frappáns maszkarák

Farsangi jelmezötlet a családnak

Minden évben felmerül a kérdés, hogy minek öltözhet a család a farsangi mulatságok alkalmával. A jelmezes móka nemcsak összejöveteleken garantálja a nevetéssel teli időtöltést, hanem akár otthon, a négy fal között is!


Pároknak


Talán a pároknak van a legkönnyebb dolguk ilyen szempontból, hiszen számtalan híres duó vár megszemélyesítésre. A leglátványosabb ötletek közé tartozik Mario és a játék végén meghódított hercegnő, Gru és az egyik minyonja, Aladdin és Jázmin hercegnő, Barbie és Ken, Joker és Harley Quinn, Bonnie és Clyde, Sherlock Holmes és Watson, Jon Snow és Daenerys Targaryen vagy Forrest Gump és Jenny. Az ételek szerelmesei öltözhetnek sült krumplinak és ketchupnak vagy szalonnának és tojásnak.

Kisbabával


Egy picivel olyan pörgősek a mindennapok, hogy nem feltétlenül jut sok idő a jelmezek kitalálására és megalkotására – és persze az is számít, hogy a család legkisebb tagja is jól érezze magát „beöltözve”. Az egyik legkisebb erőfeszítést igénylő, mégis humoros koncepció az „Ice, ice, baby”, ahol a szülők jégkockának öltöznek, a bébi pedig… Nos, bébinek. De könnyen megvalósítható például a kacsacsalád, a Barbie-család vagy a Pán Péter alapötlet is.

Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy egy kisbaba gyakorlatilag bármilyen jelmez részévé tehető: két titkosügynök még vagányabb, ha az egyikükre nemcsak játékpisztolyt szíjaznak, hanem egy csecsemőt is.


Gyerek(ek)kel


Fekete ruhája mindenkinek van, így A galád család (Addams Family) megszemélyesítése egyszerű és költséghatékony. Harry Potter-rajongóknak csak talárt kell szerezniük, és máris adott a lehetőség, hogy a klasszikus Harry, Ron, Hermione hármas mellett bármelyik szereplőknek beöltözzenek. A kis hableány is remek inspiráció lehet Ariellel, A tenger királyával és Ursulával vagy Eric herceggel. Több csemete esetén kézenfekvő és vicces ötlet lehet a színes ceruza- vagy zsírkrétakészlet, ahol mindenki egy-egy színt testesít meg.

Idősebb családtagokkal


Hollywood aranykorának filmcsillagai éppúgy nyerő jelmezötletet jelenthetnek, mint Albert Einstein, Abraham Lincoln vagy Kleopátra. A vagányabb stílus kedvelői nyugodtan öltözhetnek boszorkánynak vagy varázslónak, a vámpírok pedig szó szerint kortalanok.

Kortól független ötletek


Egy parti erejéig – 0-tól 99 éves korig – bárki lehet orvos, ügyvéd, rendőr, tűzoltó vagy szakács, méghozzá úgy, hogy a gondosan kidolgozott jelmezével kellő tiszteletet tanúsít az adott hívatás művelői iránt.