Active Beauty
Éljenek az apák – Így ünnepeljetek együtt
Szöveg: Sándor Alexandra

Apák napi programok

Éljenek az apák – Így ünnepeljetek együtt

Június harmadik vasárnapján ünnepeljük az apák napját, amit a XX. század elején kezdtek bevezetni az anyák napjának párjaként. Lássuk, milyen szuper közös programokat lehet szervezni ebből az alkalomból-

Sport a szabadban


Jöhet foci, kosárlabda, biciklizés vagy bármi más. A lényeg az együtt töltött idő és a mozgás öröme. A sport ráadásul felpezsdíti a vérkeringést, és közvetlenül hozzájárul a boldogsághormonok termelődéséhez, tehát biztos, hogy minden résztvevőnek jobb lesz utána a kedve. A közös küzdelemről és sikerélményről nem is beszélve!

Filmnézés együtt


Egy közös filmnézés mindig remek program – akár otthon, akár a moziban. Nincs más teendő, mint kiválasztani a korosztálynak és érdeklődési körnek megfelelő filmet, bekészíteni mellé egy kis egészséges rágcsálnivalót, utána pedig közösen megbeszélni a látottakat.
Meccsre menni


Legyen szó bármilyen sportágról, egy mérkőzés megtekintése maradandó élményt nyújthat az utánozhatatlan hangulat miatt. A közös szurkolás és a látottak közös elemzése az egyik legjobb apa-fia vagy apa-lánya program.

Számítógépes játékok együtt


Ha van nagy játékos a családban – akár az apuka, akár valamelyik csemete –, ráadásul minden résztvevő korának és érdeklődési körének megfelel, akkor bármilyen több játékossal is űzhető számítógépes játék pompás kikapcsolódást jelenthet.

Kirándulás


Akár az egész család elmehet egy szép helyre ünnepelni, ami összeköthető a sportolással a szabadban vagy akár más programokkal is. A kirándulás lehet csak apa-fia vagy apa-lánya program, amíg az anyuka egy kis „kimenőt” kap – pihenhet, wellnessezhet akár otthon is, vagy a barátnőivel találkozhat.

Strandolás


Szerencsére olyankor tartjuk az apák napját, amikor a strandolás is szerepel a legkiválóbb családi programlehetőségek listáján. Amennyiben az időjárás is kegyes hozzánk, bármelyik festői vízparton ünnepelhet a család – de a természetes vizek mellett a fürdő- és wellness-élmény is játszik!

Családi összejövetel


Ne feledjük, hogy az apák napja a nagyapákról is szól! Éppen ezért az egyik legjobb ötlet egy olyan családi összejövetel, ahol őket is megünnepelhetjük. Egy kis kerti sütögetés, grillezés alkalmával a férfiak igazán elemükben érezhetik magukat, hiszen ők gondoskodhatnak a lakomáról a megjelentek számára. Persze, nem muszáj „dolgoztatni” őket: az összejövetelre akár étteremben is sor kerülhet, vagy úgy is meg lehet szervezni, hogy mindenki hozzon magával valami finomságot a „közösbe”.