Menü

5+1 szuper apa-lánya program

Szakítsunk időt egymásra!

Home » Család » Gyereksarok » 5+1 szuper apa-lánya program - 09.2019

A lányok édesapjukhoz való viszonya teljesen más, mint az anya-lánya kapcsolat, de mindkettő ugyanolyan fontos. Éppen ezért lényeges, hogy ne csak a család női tagjai szervezzenek magunknak közös programot, hanem apa is lefoglaljon magának néha egy-egy délutánt. Ehhez adunk most tippeket.

1. Horgásszunk együtt!

Szeptemberben még el lehet csípni néhány igazán kellemes, nyárra hajazó napot, amikor érdemes célba venni a vízpartot. Lehet az a Duna, a Tisza, a Velencei-tó vagy a Balaton, a lényeg, hogy lehessen napozni és horgászni. A legtöbb férfi rajong a pecázásért, míg a lányok szeretik kihasználni az utolsó meleg napsugarakat. Amíg apa horgászik, mi süttethetjük a hasunkat, beszélgethetünk vagy akár mi is kezünkbe vehetjük a pecabotot. De az se baj, ha csak kísérők vagyunk. A lényeg, hogy édesapánk lássa, érdekel minket a hobbija, és szeretünk vele lenni.

2. Vásárlásra fel!

Ha már külön élünk a szüleinktől, saját otthonunk van, eljöhet az idő, hogy olyan dolgot kell vennünk, amihez apukánk jobban ért. Kérjünk tőle tanácsot, ha le kell cserélnünk a mosógépet vagy ha autóvásárlást tervezünk. A férfiak mindig jobbak, ha kérdezni kell – hiszen értenek hozzá, tudják, hogy miről és hogyan érdemes  információt kérni –, vagy éppen alkudni kell az árból. Ráadásul, ha hozzá fordulunk, örülni fog, hogy segíthetett, és még ha kis időt is, de együtt tölthetett velünk.

3 HELY, AMIT EGY FIÚS ANYÁNAK ISMERNIE KELL

3. Sportoljunk együtt!

Ha kislány korunkban édesapánk volt az, aki görkorizni, úszni vagy síelni tanított meg minket, biztosan jó móka lesz feleleveníteni mindezt. Akár minden vasárnap délutánra is szervezhetünk közös sporttevékenységet: teniszezést, fallabdázást, futást, bicajozást. A sportolás nagyszerű módja annak, hogy jól szórakozzunk, közben pedig az élet nagy dolgairól beszélgessünk.

4. Főzzünk együtt!

Bár a legtöbb fogást édesanyánktól lessük el, azért minden családban van pár étel, amely apa specialitása. Kérjük meg, hogy tanítson meg bennünket a pörköltre, ahogy csak ő tudja, a rántott husijára vagy a „mindentbele” rántottájára. Az apukánkkal való főzés nagyon szórakoztató lehet, a közös vacsira pedig hívjuk meg a rokonokat is, így igazi nagy családi étkezés kerekedhet belőle.

5. Nézzük meg a kedvenceket!

Ha tudjuk, hogy édesapánk gyerekkorában élt-halt a Star Wars epizódokért, az új részeket csakis vele nézhetjük meg! Rendezzünk otthon maratoni Csillagok háborúja vetítést pop-cornnal, kólával, chipsszel és minden mással, ami a mozi-élményhez elengedhetetlen.

TURBÓZZUK FEL GYERMEKÜNK EGÉSZSÉGÉT!

+1 Tipp: Nosztalgia kirándulás

Ki ne szeretne nosztalgiázni, és visszatérni fiatalsága legkedvesebb helyszíneire? Járjuk végig mi is édesapánkkal  gyermekkora legfontosabb pontjait, fagyizzunk, bringóhintózzunk, együnk vattacukrot, és nézegessünk együtt régi fotókat. Biztosan mindegyikről eszébe fog jutni egy-egy történet, amit boldogan oszt majd meg velünk.

 

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk