Active Beauty
5 programötlet gyereknapra
Szöveg: Sándor Alexandra

Izgalmas gyermeknap

5 programötlet gyereknapra

Május utolsó vasárnapja nagy nap a legkisebbek és a szüleik számára: gyereknapon számtalan rendezvény várja a családokat, de a késő tavaszi, kora nyári hétvégén akár szűk körben is érdemes programot szervezni.

Piknik


Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes élmény egy feledhetetlen piknik a természetben. Sort keríthettek rá egy szép kirándulóhelyen, valamelyik rokonnál vagy akár a saját kertetekben is. A lényeg ugyanis a szokatlan étkezési helyszín izgalma és a természet közelsége, hogy két fogás között nyugodtan lehessen mezítláb szaladgálni a fűben. A piknik legnagyobb előnye, hogy pénztárcabarát módon is meg lehet oldani, illetve tetszés szerinti egészséges menüt állíthatsz össze hozzá.

Közös sütés-főzés


A gyerekek általában imádnak „segíteni” a ház körüli teendőkben. Míg ez a rohanó hétköznapok során nem biztos, hogy hatékonyabbá teszi a folyamatokat, egy nyugis vasárnapon megtehetitek, hogy annyi időt szántok a tésztagyúrásra és a sütiszaggatásra, amennyit csak szeretnétek – hiszen nem a gyorsaság a lényeg, hanem az, hogy sokat nevessetek, és jól érezzétek magatokat!


Kincsvadászat


Nemcsak a húsvét remek alkalom a kincsvadászatra, hanem a gyereknap is. A dolog lényege, hogy a csemetéknek meg kell találniuk a szabadban vagy a házban elrejtett apró kincseket, amik lehetnek finomságok, csecsebecsék vagy játékok. Itt sem az ajándék értéke számít elsősorban, hanem az együtt töltött idő és a közös élmények.

Házi tehetségkutató


A tévéműsorokat és az azokból kivágott videókat látva biztosan mindenki elképzelte már, milyen lehet egy tehetségkutató színpadán állni. A gyereknapra szervezett házi tehetségkutatón a kicsiké az elsőbbség, de akár a felnőttek is kipróbálhatják magukat – mindenki legnagyobb örömére! Bármilyen műsorral lehet pályázni: zenés, táncos vagy akár bűvész produkciókkal is. Zsűri és díjak is dukálnak a komolyság kedvéért.

Jelmezes buli


A gyerekek imádják eljátszani, hogy valaki másnak a bőrébe bújnak. Hadd legyenek gyermeknapon is szuperhősök, mesefigurák, állatkák, vagy akik és amik szeretnének lenni! Jelmez, harapnivaló és zene… Mindössze ennyi kell a remek hangulathoz és az örökre emlékezetes pillanatokhoz. Sőt, itt már a jelmez kitalálása is megalkotása is pompás közös program, tehát hamarabb kezdődhet a gyermeknap.