Active Beauty
Testpermet, megmentőnk a hőségben

Így készítheted el Te magad

Testpermet, megmentőnk a hőségben

A nyári napokon nem csak a fényvédelemre kell gondolnunk, illetve a hőségnek ellenálló sminkre, hanem testünk ápolására is. A bőrünk ugyanis szomjas, szüksége van a nedvességre, amit a testpermet meg is adhat neki.
 

Előrejelzés: napos!


Mi a testpermet?

A testpermet valójában egy vízből, ápolószerekből és illataromákból készült keverék. Legnagyobb részben vizet tartalmaz, így a másik két összetevőből csak csekély mennyiség található meg benne. Ebből kifolyólag kevésbé ápolja a bőrt, azonban rendkívüli mértékben nedvesíti azt, továbbá frissítő hatása is jelentős. Amikor befújod vele a bőrödet, olyan érzésed lesz, mintha jégkockákkal hűsítenéd a testedet – valljuk be, hogy a nagy hőségben mindenki erre vágyik.

Tipp: Ha a hűtőszekrényben tárolod a testpermetet, még intenzívebb lesz ez a frissítő hatás.

Hogyan kell használni?

A testpermetet bármikor használhatod, amikor úgy érzed, hogy szükséged van némi felfrissülésre. Egyszerűen fújd be vele a testedet, és élvezd a kellemes érzést. Emellett pedig még a bőrödet is ápolod, az orrod pedig örül a kellemes illatnak.
 
Milyen hibákat ne kövess el?

A testpermet nem dezodor: Tény, hogy a testpermetnek kellemes illata van, azonban nincs izzadásszabályzó és antibakteriális hatása, így soha ne használd azt dezodorként. Ez azt jelenti, hogy ne a hónaljadat fújd be vele, hanem a testedet permetezd be.
 

J-beauty


A testpermet nem testápoló: Ahogy már fentebb is említettük, a testpermetnek is van bőrápoló hatása, de ez olyan csekély mértékű, hogy nem váltja ki a testápoló használatát.

A testpermet nem parfüm: Valóban kellemes illata van a testpermeteknek, de egy Eau de Toilette-hez vagy egy Eau de Parfum-höz képest sokkal kevesebb illatmolekulát tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy az illata sokkal könnyebb, vizesebb és előbb elillan. Arra szintén érdemes figyelned, hogy ha azt szeretnéd, hogy a testpermet illata legyen érezhető, akkor parfümmentes testápolót használj, ellenkező esetben utóbbi elnyomhatja a testpermet illatát.

DIY testpermet

Ha saját kezűleg szeretnéd elkészíteni a testpermetet, akkor az alábbi hozzávalókra lesz szükséged:
  • - 3 csepp grapefruitolaj
  • - 3 csepp ciprusolaj
  • - 7 csepp levendulaolaj
  • - 100 ml desztillált víz
  • - szórófejes flakon

Elkészítés:

A szórófejes flakonba töltsd bele a desztillált vizet, majd add hozzá az olajokat. Ezután alaposan rázd össze a keveréket, így jól elvegyülnek a hozzávalók. Aztán pedig már fújhatod is magadra.