Active Beauty
Sminktetoválás

Érzéssel és mértékkel

Sminktetoválás

Mi is az a sminktetoválás?

Ahogy már a nevéből is látszik, ez is egyfajta tetoválás. A hagyományos testrajzokkal ellentétben azonban a sminktetoválást egy rendkívül vékony tűvel készítik, továbbá a speciális kialakításnak köszönhetően a tű nem képes olyan mélyre hatolni, mint a hagyományos tetoválásoknál, így a festék csak a felhámba jut be. Ezzel az eljárással optikailag dúsítható a szemöldök, kihangsúlyozható a szem, megvastagíthatók a vékony ajkak, de akár a hegeket is el lehet vele tüntetni.

 

Műszempilla pró és kontra


A sminktetoválás lépései

A beavatkozás előtt a szakember egy toll segítségével felrajzolja a kontúrokat, majd az érzéstelenítést követően milliméterről milliméterre haladva bejuttatja a festéket a felhámba. Ez eléggé fájdalmasnak tűnhet, azonban az érzéstelenítésnek köszönhetően a smink elkészítése nem jár olyan mértékű kellemetlenséggel, mint a hagyományos tetoválásé.
Egy kezelés kb. 1 órát vesz igénybe, majd 2 hét múlva szükség van annak felfrissítésére. A kezelést követően 1-2 hétig vöröses és duzzadt lehet az érintett terület, így azt ajánlott egy speciális készítménnyel kezelni.
 
Mennyire tartós a sminktetoválás?

Annak ellenére, hogy ez is egy tetoválás, nem olyan tartós, mint a hagyományos eljárással készült változata. Alapvetően 2-3 évig élvezhetjük a látványt, majd idővel, a természetes bőrmegújulás következtében eltűnnek a bevitt festékpigmentek. Ebből kifolyólag a sminktetoválás tartóssága függ a bőr megújulásának gyorsaságától, a használt színektől, az életviteltől (a napsugárzás megváltoztatja a pigmenteket) és a bőrtípustól.
 

Szépségtippek azoknak, akik folyton úton vannak


Speciális sminktetoválás – Microblading

Az utóbbi években egyre trendibb a természetesnek ható dús szemöldök, így vagy sminkelés során egyre több időt szánunk rá, vagy egyszerűen megcsináltatjuk egy szakemberrel. Sminktetoválással dúsíthatjuk és markánsabbá varázsolhatjuk a szemöldökünket. A microbladingnek hála gyönyörű és természetes lesz a végeredmény. Ennél az eljárásnál nem egy sminktetováló géppel, hanem apró pengékkel juttatják be a festéket a bőr alá. A pengékkel óvatosan megkarcolják a bőr felszínét, így bejuttatva a színpigmenteket. Ennek a speciális eljárásnak hála olyan vékony szálakat tudnak létrehozni, melyeket szemmel alig lehet megkülönböztetni a természetes szemöldök szálaktól.

Mire figyeljünk a sminktetoválás kapcsán?
  • Alaposan gondoljuk át, hogy mit szeretnénk pontosan, hiszen több évig együtt kell élnünk a végeredménnyel.
  • Egy profi szakembert keressünk, hogy a végeredmény tényleg tökéletes legyen, továbbá csökkentsük a komplikációk kialakulásának rizikóját.
  • Mielőtt a szakember nekilátna a munkának, hagyjuk jóvá az általa felrajzolt vonalakat és kontúrokat.

Sminktetoválás előnyei
  • A sminktetoválás sosem kenődik el, és a nap minden percében tökéletesen vonalvezetést ad.
  • A kezelés során alig lép fel vérzés, és a gyógyulási folyamat is viszonylag rövid.
  • A tű behatolása stimulálja a mikrokeringést és a sejtaktivitást, aminek köszönhetően enyhülnek a ráncok – főleg a száj körül.