Active Beauty
Szépségtippek azoknak, akik folyton úton vannak

Bőröndbe velük!

Szépségtippek azoknak, akik folyton úton vannak

A megfelelő neszesszer

A legtutibb szépségtippek sem lesznek a segítségedre, ha a nincsenek rendszerezve a termékeid és eszközeid. Ehhez pedig szükséged van egy jó neszesszerre, amibe úgy tudod bepakolni a dolgokat, hogy pikk-pakk megtaláld azokat, és ne kelljen hosszasan keresgélned.

Szuper megoldás például egy olyan lapos darab, amit úgy tudsz kinyitni, mint egy könyvet, így pontosan látod, hogy melyik rekeszbe mit tettél. Természetesen a klasszikus típusú neszesszer is jó alternatíva, amennyiben sok kis zseb található benne, hogy mindennek meglegyen a saját helye. Ezen kívül arra is figyelj, hogy a belseje könnyen legyen tisztítható, így akkor se legyen nagy baj, ha kifolyik valami.

 

DIY mitesszer eltávolító


Szanálás

Minden nőnek megvan a kedvenc szempillaspirálja és rúzsa, amit valószínűleg olyan sűrűn használ, hogy az gyorsan elfogy. Van azonban számos olyan dekorkozmetikum, melyek ritkábban kerülnek bevetésre, így még azelőtt lejár a szavatosságuk, hogy teljesen felhasználnád őket. Nagyon fontos, hogy a lejárati dátum után már ne használd ezeket, ugyanis a legkülönfélébb kórokozók telepedhetnek meg bennük. Annak érdekében, hogy soha ne legyen nálad lejárt termék, rendszeresen nézd át a neszesszerben tárolt termékek szavatosságát, és dobd ki a már lejártakat.
 
Tisztaság

A make-up nagyon gyorsan be tud koszolódni – például akkor, ha a maradékok ráragadnak a tubusra. Ilyen esetben olyan neszesszerbe nyúlsz bele, amiben tombolnak a baktériumok és kórokozók. Ennek elkerülése érdekében nagyon fontos, hogy használat után mindig töröld tisztára a tubusokat, ecseteket és természetesen a táska sarkait is.

Multifunkció

Egy nagyon hasznos tipp, ha kihasználd a sminktermékek multifunkcionalitását: egy rúzst használhatsz például pirosítóként is, de ez fordítva is igaz, hiszen egy krém állagú pirosítót is használhatsz rúzsként. A bronzer is ilyen multifunkciós termék, azt ugyanis a szemhéjadra is felkenheted.
 

Natúrkozmetikumok: útmutató a természetes ápoláshozZsebkendő és nedves törlőkendő

Mindig legyen a neszesszeredben zsebkendő, nedves törlőkendő vagy sminklemosó. Ezekkel nem csak a sminkedet tudod eltávolítani vagy épp a kezedet megtisztítani, de akár foltok vagy kifolyt sminktermékek esetén is a segítségedre vannak.

A méret a lényeg

Természetesen a bőrápolási termékeidnek is helyet kell szorítani a bőröndben. Ez azonban manapság szerencsére már nem okoz nagy problémát, hiszen sok krém kapható már kis kiszerelésben is. Ha ezeket keresed, helyhiány miatt nem kell otthon hagynod a kedvenc krémeidet.