Active Beauty
Benőtt szőrszálak

Így szabadítsd ki őket

Benőtt szőrszálak

Bizonyosodj meg róla, hogy tényleg benőtt szőrszállal van dolgod
Első lépésben meg kell győződnöd arról, hogy tényleg egy benőtt szőrszál okozza-e a pattanásnak látszó duzzanatot. Alaposan vizsgáld meg! Ha szőrszálat látsz a bőr alatt, akkor minden bizonnyal ez a probléma áll fenn. Ezen kívül az érintett terület is sokatmondó lehet. Ha egy olyan testrészen található a duzzanat, ahol szőrteleníteni szoktál, akkor nagy eséllyel egy kósza szőrszál a ludas. Ezen kívül azt is megvizsgálhatod, hogy gyulladt-e a terület, van-e benne sárga váladék, esetleg fájdalmas-e. Ezekben az esetekben meglehetősen nagy a valószínűsége annak, hogy benőtt szőrszállal állsz szemben.
 

Szépségtippek azoknak, akik folyton úton vannakHasználj savat
Amennyiben tényleg benőtt szőrszálról van szó, akkor hámlasztók lehetnek a segítségedre. Több módja van a hámlasztásnak, de savak használatával a leggyorsabb és legegyszerűbb a folyamat. Számos termék képes fellazítani a bőr legfelső sejtjeit, így megelőzve és kezelve a benőtt szőrszálakat. Ebből a célból a glikol-, a szalicil- és a tejsavat ajánlják a szakemberek.
 
Bőrradírozás
A bőrradírozásnak több módja ismert, de ezek közül ide azt ajánljuk, amihez egy durvább sörtéjű kefére van szükség. Ezzel a módszerrel nem csupán megelőzheted a szőrszálak benövését, hanem ki is tudod szabadítani azokat a bőr alól. Mivel ez egy durvább eljárás, csak hetente egyszer alkalmazd. Amennyiben azonban érzékeny a bőröd, akkor inkább ne próbáld ki ezt a módszert.

Nedves bőrradírozás
Az előbbivel ellentétben ez egy sokkal gyengédebb eljárás. Ehhez tökéletes választásnak bizonyulnak a cukorból vagy sóból készült bőrradírok, amiket némi olajjal kell összekeverni. Az olaj mennyiségével azonban nem szabad túlzásba esned, hiszen ha túl sokat adsz a keverékhez, akkor eltömítheted a pórusokat, ami további benőtt szőrszálakat eredményezhet. Ezt a módszert hetente egyszer-kétszer is alkalmazhatod.
 

Sminkallergia


Hagyd abba a borotválást
A borotválás önmagában nem rossz szőrtelenítési módszer, azonban a szőr visszanövése során jelentkezhetnek problémák. A borotva éles szögben vágja le a szőrszálat, aminek következtében sokkal nagyobb annak az esélye, hogy az benő a bőr alá. Ha mégsem mondanál le teljesen a borotválásról, akkor ügyelj arra, hogy mindig a szőr növekedésével megegyező irányban haladj a pengével. Ezáltal jelentősen csökkentheted a benőtt szőrszálak megjelenésének esélyét.

Ne használj túl gazdag testápolókat
A fenti tanácsok ellenére továbbra is lehetnek benőtt szőrszálaid, főleg abban az esetben, ha nehéz testápolókat használsz. Az ilyen típusú krémek megakadályozhatják a hámlási folyamatot, továbbá eltömíthetik a pórusokat. Inkább olyan termékeket válassz, melyek könnyűek és hagyják levegőzni a bőrt, továbbá hidratálnak is.